Undrar om det är någon här som kör RO, revers osmos, vatten i nått sötvattens kar? Vad blandar ni i för kemikalier innan ni använder det eller hur gör ni? Jag har sett att några kör med 50/50 RO kranvatten. Är det någon som kör med efterfilter som lägger till spårämnen?
RO vatten i sötvatten
Kollaps
X
-
Jag vet att en del kör med osmos vatten till Diskus kar.
Simontorp kör med osmosvatten till större delen av deras kar, och vad jag vet så tillsätter de inget i vattnet.
Jag förbehåller mig rätten att ha helt fel -
Ursprungligen postat av jowertillsätta nått e nog ett måste.
i kranvattnet finns diverse salter och mineraler fiskar behöver.Kommentar
-
100% RO vatten känns väldigt tokigt. RO vatten har typ 0 i buffringsförmåga, så pH lär åka jojo rätt lätt känns det som.Kommentar
-
100% RO går inte. Jag tänkte i banorna att det kanske går med 100% RO, lite CaCO3, lite Kalium- och Natrium-klorid. NutriSI eller liknande micro kan ju kanske användas för att skapa en mer "naturlig" spridd sammansättning av spårämnen.--
#define QUESTION ((bb) || !(bb))
- Shakespeare.Kommentar
-
Mycket handlar om i vilket syfte man använder för Ro och vilket vatten man söker. Om man återsäpåder med kranvatten beror återspädningsgraden på vilket kranvatten man har. Annars är det vanligast att man använder en stamlösning och sedan blandat man upp till den ms halt man är ute efter. Här är en bra länk om Osmosvatten http://www.absolute-water.com/water/2.htmlSenast redigerad av kaj.p; 28 March 2006, 11:41.Kommentar
Kommentar