Det finns mängder med referenser, både från akvarium och natur, med pH-värden mellan sex-sju. Nämns ofta som bra värde för många fiskar. I samma referenser finns ofta också nämnt en viss hårdhet, både gH och KH.
Men hur kommer man dit?
Det enda jag klurat ut är CO2. Bortser vi från det, vad återstår då? Jag har aldrig lyckats komma ned i pH under sju om det finns någon mätbar KH kvar. Utan KH riskerar jag en fet pH-dipp plus alldeles för stora pH-svängningar om jag kör med någorlunda växtmassa.
Försöker jag uppnå något omöjligt här, eller vad?
Tips, tankar, erfarenheter, whatever on topic mottages tacksamt.
Hilsen,
/P
Men hur kommer man dit?
Det enda jag klurat ut är CO2. Bortser vi från det, vad återstår då? Jag har aldrig lyckats komma ned i pH under sju om det finns någon mätbar KH kvar. Utan KH riskerar jag en fet pH-dipp plus alldeles för stora pH-svängningar om jag kör med någorlunda växtmassa.
Försöker jag uppnå något omöjligt här, eller vad?
Tips, tankar, erfarenheter, whatever on topic mottages tacksamt.
Hilsen,
/P
Kommentar