Announcement

Collapse
No announcement yet.

Hjälp med JBL ProFlora Co2

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Hjälp med JBL ProFlora Co2

  Hej,
  Jag bestämde mig för att testa Co2 till mitt akvarium och köpte detta kit:

  JBL ProFlora CO2 Advanced Set U är ett komplett CO2-system med magnetventil för nattavstängning. Detta paketet passar sötvattensakvarium från 40-600 liter med tillräckligt mycket CO2. Den korrekta CO2-koncentrationen i akvarievattnet kontrolleras via displayen på det medföljande CO2/pH-permanentt...


  Jag har installerat kitet enligt manualen men får inte till mängden Co2. Det står att man ska ställa in antalet bubblor på 10-15 i minuten i bubbelräknaren men antingen kommer det jättemycket bubblor eller inga alls!

  Jag är helt nybörjare på Co2 och vet inte hur jag ska göra. Någon som har erfarenhet pch kan hjälpa mig? Gör jag något fel eller behöver systemet stå på någon dag innan det går att ställa in korrekt?

  #2
  Kanske kan göra dig klokare?

  Wie wird eine CO2 Düngeanlage für Aquarienpflanzen am Aquarium angeschlossen? In welcher Reihenfolge wird eine JBL ProFlora m CO2 Anlage zusammengebaut und ...
  Viva Leo Buscaglia

  Comment


   #3
   Regulatorn har två klockor som visar trycket i flaskan resp. en som visar arbetstrycket. Arbetstrycket ställer man normalt in på ca. 1,5kg, sen reglerar man med nålventilen flödet/bubbeltakten. Ingen egen erfarenhet från just detta system men regulatorn ser ut att vara av standardtyp. Dyra grejer så kvaliteten bör ju vara därefter.

   Comment


    #4
    Kanske är nåt med att nålventilen inte riktigt tätar i gängan, kanske pga dålig o-ring om det finns, fast borde inte vara problem på nytt system? Hade själv problem med det och det blev lite allt eller inget då.

    Comment


     #5
     Tack för era svar! Efter ett antal försök så fick jag det äntligen att fungera korrekt

     Comment

     Working...
     X