Mitt kranvattnet har ett pH på ca 8,5 och ett KH på 3, jag använder rådasand som bottenmaterial i alla kar, belysningen är av "standardmodell" och således väldigt moderat.

720 liter Sydamerika: Växtligheten består av Svärdsplantor, Anubias, Röd lotus, Cryptocoryne och Javaormbunkar, växterna mår skapligt men en del visar på brister i näringen. Jag har många stora rötter i karet. Filtreringen består av en filtermatta som är 60*60*10, bakom den har jag en Eheim 2252 och ett ytterfilter Eheim 2250, bägge filtren suger bakom filtret och blåser ut framför. Temp 26 grader.
Algerna i karet består av tråkigt svart på Anubiasen och en del kiselalger på rutorna. Fiskbeståndet är normalt och vattenbyten görs med 1/3 varje vecka.

450 liter Tanganyika. Växtligheten består endast av några javaormbunkar och Anubias på filtermattan och en halvklen gallerplanta, växterna är algangripna och visar tecken på näringsbrist. Filtreringen består av en 50*50*10 cm filtermatta, bakom den finns 2 st Poweheads på vardera 1500 L/h samt ett ytterfilter på ca 900 l/h. Temp ca 22 grader. Algerna består av tofsalger, cyano, trådalger (ståltrådshärvor) och en del kiselalger på rutorna. Fiskbeståndet är lågt och vattenbyten sker med 50% varje vecka.

112 liter Ancistrusodling. Växtligheten består av vattenspikblad, svärdsplantor, Cryptocoryne och javaormbunke, växterna mår bra. Filtreringen består av två st Fluval 3+ samt ett ytterfilter på 500l/h, akvariet är avdelat med en 40*40*5 cm filtermatta och ytterfiltret suger på ena sidan och har utblås på den andra. Temp 26 grader. Algerna består av tofsalger och Staghorn. Fiskbeståndet varierar och vattenbyten sker med minst 1/3 per vecka (beroende på vattenmängd).