Idag var det så fint väder att vi tänkte "självklart ska vi gå ut nu när det är så vackert vårväder med sol och klar himmel". Men som vanligt lyckades vi inte ta oss ut förrän det var mörkt ute. Vi hann iaf med en sväng i kylan där koppelträning tog upp en del av tiden. Bamse är inte jätteglad i kopplet men det går bättre och bättre för varje gång vi sätter på det. Han får nog nackspärr snart (om nu hundar kan få det) för han skakar på huvudet de första minutrarna med kopplet på. Första gången jag satte på honom kopplet så satte han sig ner och vägrade gå. Vi märkte ganska snabbt att om vi använde vår andra hund, Ronja, och lät henne gå lite framför så var det inga problem att röra på sig. Då hade han istället fullt upp att försöka komma ikapp och bita henne i hasen, vilket fick henne att öka tempot för att komma ifrån honom och fick honom att öka takten för att komma ikapp henne.

Vi dammsög för andra gången med Bamse i närheten. Han är lite rädd för höga ljud, bl a försökte han klättra över soffryggen idag. Men då lyfte jag ner honom i mitt knä och då gick det bättre sedan när vi dammsugit en stund så var han helt avslappnad och brydde sig inte om dammsugaren längre.

Vi har börjat med att han ska sitta ner och vänta innan han får börja äta, iaf i någon sekund. Detsamma när vi kommer in ifrån en promenad så sätter vi honom utanför dörren i trapphuset. Han fattade det väldigt fort, men hans koncentrations förmåga är ju väldigt liten med tanke på att han fortfarande är väldigt liten. Han är lättlärd och det känns väldigt skönt med tanke på att jag har läst att taxar kan vara väldigt envisa och svårdresserade.

Han blir sötare för varje dag som går. Desto mer man tittar på hans färgteckning desto mer detaljer upptäcker man som bara ökar hans charm. Han har bland annat en tuppkamm på nosen (liknar ryggen på en ridgeback), svart mask runt nosen, ett svart band runt svansen och diverse andra små detaljer som dyker upp för varje dag som går.

Igår klippte vi klorna för första gången på honom. Min mormor har gjort det tidigare men inte vi. Det gick bra i alla fall, han gnagde lite på händerna men annars accepterade han behandlingen. Vilket gjorde att det underlättade kloklippningen på vår äldre vovve som avskyr kloklippning. Hon verkade mer avslappnad när hon hade sett oss klippa Bamses klor.

Nu ligger de och sover. Bamse ligger under min stol, där är hans lilla sovplats och lekplats när han är vaken. Det är en bra plats att vara på med tanke på att han lätt kan gömma sig där och sticka fram huvudet när det är fritt fram så han kan smyga på Ronja bakifrån och bita henne i bakbenen. Hon tycker att det är roligt så då vänder hon sig om och lägger sig ner för att hamna i hans nivå. Och så ligger de där och munhuggs en stund och låter väldigt roligt.

Skriven av Ash Night, Sultanens sambo...