Ja vad ska man skriva om egentligen... har 15 akvarier hos mig och 2-3 hos Janne, men det händer inte så himla mycket i dom just nu.
Jag har gjort vattenbyten i alla idag och rensat lite flytväxter. Dvärgkardinalynglen växer som sjutton och de största, ca 30 st, har redan börjat hugga lite efter de minsta grindalsmaskarna då jag matar de vuxna.
Sen finns det ett lite mindre gäng med färskare yngel. Dom får lite vätskefoder och stoftfoder.

De sv/v räkorna som kommer från Paatsu växer på ordentligt och är ruggigt snygga. Det ser ut att vara "små tigertänder" allesammans.

De violetta zebraräkorna finns kvar, kanske inte alla men 10-15 st syns till då och då. Men dom verkar inte bli större och dom verkar inte föröka sig.

Jag har varit ledig idag och det var ju soool hela dagen... eller ja så många timmar är det ju inte den orkar upp. Men snart vänder det i alla fall.
Jag gick ut en sväng med kameran och fotade frost, fast det blev inte något speciellt.
När jag kom in så satte jag igång med ett tulpanprojekt jag hållit på med.
Nya kameran har en funktion som måste utforskas ordentligt. Man kan göra multiexponeringar direkt i kameran. Mellan 2-10 st.
Jag har testat med tulpanerna tidigare men inte fått till det som jag ville. Efter att fått lite tips på www.Naturfotoforum.se så stoppade jag in tulpanknoppar i frysen. Medan de frös så fixade jag en liten plankbit som jag hamrade en spik igenom. Sen satte jag fast plankbiten på köksbordet med två stora klämmor. När tulpanen var frusen satte jag fast den ordentligt på spiken med små buntband Hade ställt in kameran på fyra exponeringar och lämplig slutare och bländare.
Sen fotade jag en exponering, bröt ner ett kronblad, tog exponering två osv. När jag tagit de fyra så slår kameran ihop dom själv. Därför är det viktigt att tulpanen håller formen och är fixerad, samt att kameran står på stativ.

Så här blev resultatet.
Bifogade filer