Idag såg jag att det har börjat kläckas Glossolepis incisusyngel (röd regnbågsfisk). Det är väl ca 15 hittills, kan bli lite fler. Jag har sett i alla fall två rom med ögon kvar i moppen helt synligt.

Annars är det rätt lugnt på fiskfronten. Fick ett litet kar med ryggsäcksfilter av Miiaoo. Jag ska silicona in en bakgrund i det, borde nog ha gjort det idag men orkade inte. Sen flyttar jag in något och får ett tomt igen.

Jag fattar inte varför jag inte får några rosa posthornsyngel. Dom lägger romklumpar i massor, rommen utvecklas och det verkar ju som om den kläcks också, men inga småttingar syns till. Ska jag mata mer i det karet kanske? Jag har bara tre stora nu och dom blir nog inte så gamla egentligen.

Regnbågarnas kar är så fint nu. Jag flyttade dit några plantor av Cryptocoryne blassi, och petade ner näringskulor under plantorna. Hoppas dom tar sig fint. Det är en storvuxen sort med härligt mörkgrön färg på bladen utsidor och mer vinröd på undersidan.
Undrar om jag inte ska ha några vanliga svärdplantor också sen när karet är mer igång, efter kiselalgerna. Inte för det kommit några än men jag tror inte jag klara mig med helt ren botten även om filtret är inkört och jag tog vara på en hel del av det gamla vattnet.

Nej om man skulle sova lite... fast först ska jag kika lite på en sida som handlar om just regnbågsfiskar, och blåögon.