Nu har jag hittat blåögonyngel i en räkburk igen. Kunde se fyra stycken som stimmade omkring i ytan, men visst kan det vara fler. Vad jag inte riktigt vet är hur dom kunde dyka upp i den burken. Jag kan inte komma ihåg att jag flyttat dit växter från något kar med blåögon. Men jag måste ju ha gjort just det... skumt. Men kul.
Har dragit igång en helt ny blivande räkburk igen. Det är det sista tomma lilla kar jag har. Det står med 1 mm rådasand, en rot, lite mossa, flytväxter, posthornssnäckor och så stoppade jag ner ett vuxet par blåögon. Jag vill ha fler yngel, och det funkar så bra att ha de vuxna, eller nästan vuxna, som starters. När räkorna ska ner så håvar jag upp de stora blåögonen och strax efter dyker det upp yngel. Det är jättepraktiskt.

Annars så kan jag se att mina små Hyalellor har kommit igång nu. Det finns en hel del i deras lilla kar, där jag också stoppat ner tre WP med annorlunda färgteckning.

Jo så har jag haft bildvisning och föredrag om små sötvattenräkor i Bollmora. Det var kul... och nervöst. Jag träffade på några som jag träffat tidigare, och så var Janne med också. Så det blev mycket snack.
Jag tycker det är svårt att prata sådär. Det känns så uppstyltat och stelt, jag glömde nämna en del saker jag tänkt prata om men fick inte fullständig munhäfta i alla fall.
Men när några intresserade frågade lite om olika saker kändes det bättre.
Efteråt tipsade Janne om att jag pratar för fort. Folk hinner inte tänka efter och hinner ännu mindre fråga... fast några gjorde ju det

En kille som vi träffade där var en gammal fd arbetskamrat till Janne. Sist vi träffade honom var när Janne hade en bildvisning på en fotoklubb på Ericsson. Både Janne och arbetskamraten blev rätt förvånade när dom sprang på varandra. Ännu mer förvånad blev han när han fick klart för sig att det var jag som skulle visa bilder på räkor.

Janne och jag var kvar under hela mötet. Det var så trevligt och roligt där. Bl a körde dom med en liten frågetävling som var klubbmästerskap. 12 blandade akvariefrågor. Vi fick också fylla i svar och det var en fråga jag var lite tveksam till, men gissade rätt på. Vad drar minst ström: glödlampa, lysrör eller metallhalogen. Jag tänkte att lysrör är ju knappt varma då dom är igång, medan metallhalogen lyser av bara sjutton och är väldigt heta. Glödlampa gick bort direkt, och det var ju lysrör.
Bollmora akvarieförening hade också ett enormt fint och välfyllt medlemsbibliotek, eller vad man ska kalla det. Det var enorma mängder med akvarieliteratur som medlemmarna kunde låna. Jag stod och bläddrade lite i bl a en Aqualog med inriktning räkor/krabbor/kräftor och så såg jag en Corydorasbok med karta för varje beskriven sort och fångstplatsen utsatt. Intressant.
Jag funderar allvarligt på att gå med som medlem, även om jag med mina arbetstider kommer att få problem att gå på medlemsmötena.

Nej nu är det dags att sova. Är lite trött, Janne och jag tältade på Järvafältet i gårnatt. Vi hade hittat ett bohål för spillkråka och ville försöka fota den vid bohålet i soluppgången.
Janne fick till några väldigt fina bilder. Men jag fotade gullvivor i stället

Natti-natti!