Det har varit något lite vajsing hos killina. Några har försvunnit och bland dom vuxna har jag bara en hona kvar nu. De fem ynglena, som redan är ca 1 cm, vet jag inte vad det blir än.
Idag låg det en död vuxen killi i karet så jag håvade upp alla, plockade ur inredning mm och tömde karet. Lätt gjort när det bara är på 18-20 liter.
Sen rev jag ur sanden också. Det är den där svarta sanden som jag haft i några kar men inte gillar. Nu finns den bara kvar i ett litet kar, det med Boraras maculatus.
Killina fick 1 mm råda i stället, en rot och ett gäng växter... och lekmoppen.
Hällde i 2/3 nytt, luftat vatten och 1/3 gammalt. Dessutom den gamla pumpen/filtret.

Jag har hittat något så märkligt i ett av mina kar. En "egen" rosa posthornssnäcka som är ca 5 mm över skalet.
Den dök upp i det karet där jag stoppar ner alla blåa postisar som dyker upp då och då.
Jag har för mig att för det är så att ska det dyka upp rosa postisar behövs anlag från både blå och röd postis. Mina postisar kommer från Janne Wester och jag vet att han i alla fall har röda postisar inkorsade bland dom bruna vanliga. Men dom blåa som dyker upp??? Jag måste fråga honom om han skaffat blåa någon gång.

Dom små märlkräftorna, Hyalellorna, har inte förökat sig något jag kan upptäcka än. Men jag ser till någon av dom ibland.

Haramalen däremot syns inte till. Undrar om den lever fortfarande.

Är det någon som sett stora ampullarior som slåss om maten? Min Janne har två i sitt ciklidkar och dom slogs faktiskt igår. Men det gick långsamt och graciöst till... nästan som balett eller något sånt.

Nej om man skulle lägga sig och läsa något kanske. Det kom ett nytt nummer av en fototidning idag.