Nu fick jag räkpelletsen från JBL, Novo Prawn 125 gram för 85 kr. Det tycker jag var ett bra pris och räkorna gillar det verkligen.

Jag och Janne var på fotomässan i Nacka idag. Det var länge sen jag garvade så mycket. Vi träffade väldigt många bekantingar som vi gaggade med.
Jag köpte två pyttesmå stativ, eller vad man ska kalla dom. Dom är egentligen för väldigt små pocketkameror men jag tänkte att dom kan användas till att ställa blixtar i läge. Ministativen, som heter Gorillapod, har ledade ben som går att linda runt t ex en hyllstolpe eller bara ställa på plan yta.

Sen stod jag och kollade lite på batterier och snabbladdare, också till blixten. Tjejen i montern pratade sig varm för engångsbatterier av en ny typ som skulle vara helt enormt bra. Jag var väldigt skeptisk men hon prackade på mig några batterier gratis som jag skulle testa. Får väl kolla hur många exponeringar dom tål.

Det var väldigt mycket foton utställda men det mesta var för mig helt ointressant. Fast några riktiga guldkorn hittade jag förstås.

Jag passade på att klämma på ett Nikonobjektiv också. Ett tele på 600 mm som såg ut som en mindre soptunna ungefär Skulle vara trevligt att ha ett sånt att fota fågel och däggdjur med, men då måste någon bära det också. Det vägde nästan fem kg ... och så den "lilla" detaljen priset: Ca 100 000 kr Dom hade ett erbjudande att ta det på räntefri avbetalning på ett år... bara ca 8 000 kr/mån
Jag skojade lite med Janne att vi kunde dela på den... bara 4000 kr/mån var, men då blir det gröt och blodpudding i ett år... och inga nya akvarier ... och då säger janne att det är inget fel på gröt och blodpudding ... men det där med nya akvarier har han inget svar på

I morgon ska vi åka och plocka boklöv om det inte regnar. Vi åker till Stäket i så fall. Det är garanterat avgas- och hundkissfritt.

Janne har fortfarande inte kommit ihåg att jag fyllde år igår Få se när han kommer på det