Nu börjar det bli spännande. Burmaräkshona nr 2 har börjat få ner rommen. Det är inte så mycket som den första, men det kan vara så att all rom inte är nere än.
Första honan ser väldigt välfylld ut.

Något jag inte skrivit om är hur mycket olika varianter på tigerräksnyanser det blivit i de två första kullarna jag fått. Dom är könsmogna och flera av honorna går med rom nu. Dom har alla nyanser från enfärgat ljusrosa/beige till grå-blå med riktigt starka ränder och brun rand längst med ryggen. Det är samma hona som är mamma till alla men hon har gått med två möjliga hanar som är lite olika i färgtonen. En mer gråblå och den andra brunare.
Jag har upptäckt den utmärkta funktionen babelfish hos Altavista och "översätter" nu tyska texter till engelska så jag kan läsa dom. Genom det har jag idag läst om hur variabla just tigerräkorna är i färgen och att det med lite noggrann avel går att plocka fram lite spännande varianter.
Jag läste även om den helsvarta tigerräkan att det är en mutation där det svarta egentligen är ränderna som är ovanligt breda. Dessutom ser individerna inte likadana ut utan varierar mycket i det svarta. Somliga är helt svarta medan andra har lite tunnare ljusare mellanrum mellan de svarta fälten/ränderna.


Första Burmahonan är riktigt välfylld nu.


Andra Burmahonan har inte lika mycket rom nere... än