Ledig idag, jätteskönt. Jag hade bestämt med MammaMia att hon skulle komma hem till mig och kika på alla räkorna. Det var jättetrevligt. Hon lade märke till en sak jag kikat på men knappt trott var sant. En av mina stora tigerhanar är ganska blå. Inte knallblå eller så, men absolut en blå ton över hela räkan. Jag har sett att det finns rätt många olika varianter i de två kullarna, och de vuxna jag skaffat genom Södermalms akvarieaffär. En del har liksom en varm ton och en del en kallare mer blåaktig ton. Undrans om det skulle gå att försöka få fram den färgen tydligare om man är envis, noggrann och har många lediga kar?

Sen åkte vi till Akvarielagret och kollade lite. Jag hade fått deras nyhetsbrev och letade reda på Microrasbora kubotai VF som skulle finnas. Det gjorde den, och dom var bra mycket större än jag trodde. Jag hade tänkt mig att dom skulle vara som brigittaena eller mindre. Men nej då, dom var väl mer som något mindre kolglödstetror i storleken.
Jag köpte några smårötter till i alla fall. Dom går alltid åt.

När jag kom hem igen så satte jag igång att göra vattenbyten, mata firrar, göra två kakdegar och fota räkor.
Nu fick jag äntligen den snyggaste nya humlevarianten på bild. Den har stått och poserat på ett boklöv i framkant på karet hela kvällen nu. Alla räkor blev alldeles till sig då dom fick småbitar av laxfodret jag köpte på auktionen i Spånga.
När jag satt och kikade på Burmaräkorna såg jag att det är ju två honor som har stora äggfläckar.
Undrar hur länge dom går med rommen innan den kläcks.

Nej nu ska jag äta lite av de kakorna som är fula