Jag har slagit och brottats med sju olika mossor idag. Otroligt spretiga och envisa var dom. När jag jobbade i morse satt jag och funderade över hur jag skulle göra med mossorna för att få dom att trivas och kunna hålla isär de olika sorterna. Ja, inte blev det som jag tänkte mig det.
Jag hade fått lite olika rostfria och syrafasta nätbitar som jag tänkte böja/bända till lite och sy fast mossorna på. Det blev ett nät i form av en liten tunnel med tre mossor fastsydda med olika syntettråd.
Sen satte jag fast resten på små rötter i stället. Det var krångligt att fixa små mossbitar med blöta händer och klistrig tråd som liksom ramla av hela tiden. Nu när jag är klar sen länge kom jag att tänka på att var det inte Azur som satte fast växter på rötter med silicon? Jag tänkte att det måste jag prova, men hade glömt det. Antar att växterna och rötterna ska vara torra för att få siliconet att fästa?

Idag har de nya räkorna minsann varit framme och fjäskat sig... när jag inte har kameran här. Typiskt.

Och igår tog jag ännu ett steg in i framtiden... långt efter alla andra. Jag skaffade nätbank... heter det så? I alla fall kan jag numera betala räkningar på datorn när jag vill utan att behöva leta efter en sällsynt brevlåda. Är jag den sista som gjort det? Jag var nog sist med mobil och dator... och med digitalkamera. Men jag brukar kunna jobba mig ikapp

Egentligen har jag inget att skriva... bara tramsar runt trött som en gnu framför datorn. Gick upp 03.15 i morse och har sovmorgon till 05.00 i morgon
Jag jobbar bara några få veckor till, sen är det en veckas höstsemester. Då ska vi till en blåsig fyr i Norge och fota vågor.

Och nu ska jag diska, beundra mina räkor och sen lägga mig och läsa Nemi