Idag har den riktiga semesterkänslan infunnit sig. Vi sitter och hackar lite på datorerna och småpratar om vad vi skulle kunna göra... men än har vi inte kommit iväg någonstans mer än till affären och köpt glass.

Det är mellanväder, mulet och lagom temp. Det är som om det satt en stor jättebouncer över solen Egentligen skulle man ut på Järvafältet och fota vårtbitare/gräshoppor. Det är jättefint ljus nu.

Igår var vi och jagade runristningar i mina hemtrakter. Vallentuna kommun är väldigt rikt på såna minnesmärken. Det blev lite foton bl a på två stora hällristningar. Den ena, granbyhällen, är täckt av nästan 200 tecken och är på ca 10 kvm. Den andra var inte alls lika pampig, men rätt stor. Där fanns "bara" två stora skepp och två hästar där en av dom drar en fyrhjulig vagn.

Jag ska väl skriva lite om räkor också. Idag när jag matade så kunde jag räkna in nio humleräkor. Jättekul. Jag har nog misstänkt att de flesta eller tom alla är kvar. Dom har så pass olika storlek. Ingen av dom har rom än. Men det finns några som är betydligt större och rundare än de andra. Det är säkert honor.

Janne är mycket bättre i nacken nu i alla fall. Det är bra. Det var nog bara en sträckning eller stukning
Han håller på och planerar för en liten fotoutställning på ett galleri i Gamla stan i höst. Det är inte lätt att välja vilka bilder som ska vara med.