Här händer inte så mycket just nu. Det är varmt i karen men fiskar och räkor verkar inte må dåligt av det.

Tigerhonorna går fortfarande med rommen, kanske den kläcks om en vecka ungefär. Jag är rätt säker på att det är två honor och fyra hanar i alla fall. De två mindre är jätteaktiva nu, simmar omkring och försöker krypa in under honorna. De två större, utan rom, är helt säkert hanar.

Något jag ledsnat lite på är ancistrusar. F-n vad dom gnager ner svärdplantorna. Det är väl lite mitt fel, dom har inte fått squash lika regelbundet som förut. Det ser rätt trist ut i de två större karen nu. Små kar är roligare helt enkelt
Jag skulle kunna placera ut några av de yngre ancistrusarna, men "Big mama" kan jag förstås inte låta någon annan ta hand om. Hon är en ljuvlig ancistrushona på nästan 15 cm och långt över 10 år gammal, kanske 12-13 någonting.

Jag sitter och funderar lite på ommöbleringar bland guppyna. Har tre olika sorter som inte ska blandas. Om jag kunde flytta dom lite skulle jag få tre småkar lediga för annat.
Sen ska jag flytta alla Crystalräkor till 120-literskaret så småningom. Då får jag ett 37.5-liters ledigt. Funderar på att flytta dit tigerräkorna så dom får lite större. Ev flyttar jag bara riktigt randiga tigrar.

Jag är ledig idag och är hemma hos mig nu. Har klippt gräs och grejat lite här och där. Janne kommer över efter jobbet och ska fota lite på mina firrar. Ev kommer en snubbe från fotosidan.se och handlar lite räkor också.

Skatorna har skuttat runt på mina mikroskopiska gräsmattor och kikat nyfiket på allt möjligt. Gräsklipparen står ute på tork, har duschat av den undertill. Den var ungskatorna väldigt nyfikna på.

Jag såg idag att två av de supergamla kardinaltetrorna har försvunnit. Antagligen har de dukat under av ålder nu till sist. Dom är också över 10 år gamla. Nu har jag bara två fetingar kvar. Ska jag köpa ett stim till då så dom får sällskap eller ska jag låta dom dö ut? Snyggare tetror finns inte, men det finns så mycket Corydoras där redan så jag tror det är bättre att låta bli att öka fisklasten. Fast kanske ett av guppygängen kunde gå där? Kanske bara Trinidadguppyhanarna så blir det inte fler i alla fall.

Jag tror jag borde minska bilderna på badande fåglar längre ner i dagboken. Dagbokssidan blir så fult bred så länge dom är kvar på samma sida.

Nu ska jag gå till affären och handla något snabblagat att käka. Fiskgratäng kanske? Undrar om dom har kvar någon glass...