I helgen har Janne och jag varit väldigt flitiga, tycker i alla fall jag
I fredags jobbade jag tidigt som sjutton, och det var rätt rörigt på jobbet. Jag låg i koma hela eftermiddagen och sen på kvällen var vi ute och fotade små blommor i Upplands väsby.
På lördagen sprang vi vår runda innan frukost och sen åkte vi hem till mig och matade fisk, klippte gräs och vattnade blommor inne. Alla firrar och räkor såg bra ut och jag kunde se alla tigerräkor samtidigt. De gravida honorna såg tjocka och fina ut.
Sen åkte vi några mil norrut och tdg fotogrejerna med ut i skogen och till en liten skogssjö med brunt humusvatten. Där passade vi på att bada tills en snok simmade förbi, då började vi fota trollsländor i stället. På hemväg stannade vi vid en å jag känner till och fotade massor av flicksländor och lite blåklockor.

På söndagmorgon gick vi upp 04.30 för att leta efter morgonstela insekter, men vi hittade inga och precis då solen började komma fram över trädtopparna och det skulle komma lite fint ljus så försvann den bakom en jäkla molnbank. Då åkte vi hem och fortsatte sova till 11
Framåt lunchtid kom vi på att nu skulle vi nog åka och köpa dom där externa hårddiskarna vi pratat om. Janne kollade upp lite olika ställen där man kan handla sånt och vi åkte först till Spånga. Det var liiite krångligt att ta sig dit idag. Det var någon som hade ett bombbälte runt magen i Tensta. Polisen stängde av E18 som passerar där så vi fick åka någon annan skum väg. Det fanns ingen info någonstans just då utan vi fick höra orsaken på bilradion efter några timmar.
Nåväl, i Spånga var det söndagsstängt dit vi skulle så vi åkte till Claes Ohlsson i Kista i stället. Där fanns en hårddisk kvar, men dom kollade upp om det fanns fler och det gjorde det både i Solna och Täby. Så Solna låg bäst till.
Nu är bägge hårddiskar installerade och vi har börjat sortera, kassera och flytta bilder. Det blir ett jäkla jobb det innan allt är klart. Jag har tagit långt över 14 000 bilder med min Nikon på mindre än ett år och med Z3an hann jag ta enorma mängder också. Men ju äldre bilderna är ju mindre vill jag spara av dom. Tur det

Humleräkorna är rätt hemliga av sig. Oftast ser jag inga alls utom då jag matar. Då kommer oftast 3-4 st fram. Men för några dagar sen såg jag nio samtidigt. Dom växer inte så fort så det är inte dags att spana efter ev rom än.