Idag är jag sååå lycklig så. Har hittat rom på en av de nya tigerräkorna Det är ju inte länge jag haft dom. Men fyra av dom är lite större, rätt fullvuxna tror jag, medan två är halvstora. Honan med rom är en av de som inte är så randade. Jag hoppas förstås på att den allra randigaste ska vara pappan. Rommen är mörkbrun som Crystalräkornas och jag gissar att den tar fyra veckor på sig att kläckas precis som deras.

Jag har suttit och trivts framför Crystalräkornas 120-literskar rätt länge idag. Efter jag släppte ner de äldsta räkorna plus några halvstora till är det verkligen full rulle hela tiden. Hanarna simmar runt och spanar efter honor hela tiden. Dom är så oerhört gulliga när dom simmar, och snabba är dom också. Alla som gillar räkor som har möjlighet att ha dom själva i lite större kar skulle testa det.
I det karet har jag lite fart på vattnet också. I ena änden strilar det ner från ett ytterfilter, en gammal Eheim som bara tuffar och går utan problem. Jag har satt ett förfilter av filtermatte ovanpå insuget.
I andra änden sitter ett litet ryggsäckfilter och jobbar på. Har väl tänkt ha det som ett reservfilter som är färdigingånget om jag behöver till något annat. Räkorna verkar gilla att surfa runt i vattenstrålarna, dom simmar faktiskt aktivt dit. Och dom som håller sig mer på botten, de gravida honorna sitter också gärna under vattenstrålen från ryggsäcksfiltret.

Janne och jag var ute och "sprang" rundan igår igen. Det gick lite bättre redan. Första gången tog vi oss runt på ca en timme, den här gången på ca 45 min

Jag tänkte klippa gräset idag, det växer som sjutton nu. Jag har ju både gödit det och vattnat. Lite dum är man allt Men nu småregnar det lite så då är det ett giltigt skäl att pyssla med akvarier och sitta och surfa runt lite.

Det är så trevligt att titta på rabatterna och se de gamla sorternas växter börja blomma, som iris, studentnejlika, daglilja, brandlilja och kantnepeta. Sen kommer stormhattar, tigerliljor och phlox bl a. Mysigt.