Oj det var ju länge sen jag skrev. Det har varit lite intensivt med jobb och fotande en period nu. Vädret har varit... för varmt, men rätt trevligt. Nu är det riktigt bra, svalt på nätterna och bara lite för varmt på dagarna.

Alla räkor mår bra än så länge. Jag håller koll på vattentemp och gör lite extra vattenbyten med kallare vatten. Ingen ser ut att ha dött fast det gått uppåt 29 grader i somliga kar. Humleräkorna, och White pearl, bor hos Janne och han har en lite svalare lägenhet än vad jag har. Jag tror humlorna är mest känsliga för hög temp... kanske?
Alla småtigrarna mår bra. Idag fick dom lite levande grindalsmask att brottas med och det gillade dom verkligen. Jag har dom i ett litet, litet yngelkar på 10-12 liter utan filtrering. Skulle dom nu börja föröka sig så får jag hitta på något annat.

Crystal redynglingarna som jag flyttade till ett 120-literskar i vardagsrummet mår kanonbra. Dom är väldigt livliga och simmar ofta omkring och kollar in omgivningen. Dom är så otroligt söta när dom simmar. Det här gänget är från första omgången yngel från Hannas/Gladherthas yngel. Jag är lite förvånad att dom växer så pass fort och blir könsmogna så snabbt. Idag såg jag första honan med rom under stjärten i det karet.
I det andra karet med crystal red, det är på 37.5 liter, så finns det en hel del yngel i olika storlekar nu. Några stora honor går med rom också. Jag är lite i valet och kvalet om jag ska flytta alla Crystal red till 120-literskaret. Det verkar lite väl lyxigt med två akvarier med samma sorts räkor. Jag skulle ju kunna ha en sort till, kanske dom gröna. Eller också flytta tigrarna om dom börjar bli fler.

Jag och Janne har varit och fotat en del. Bl a fotade vi cross på Crossbanan på Järvafältet. Det var kul. Vilken bana dom åkte på. Den var så himla brant, kurvig, hoppig och knixig så jag skulle inte ens kunna gå i den. Där kör dom MC utan problem, hoppar och håller på.
Lite vid sidan om fanns en liten, liten minibana. Där körde en liten mini, minimänniska iklädd mini, miniskinnställ med mini, minihjälm mm, runt på en mini, miniMC. Jag gick fram till en kille som stod och hade uppsikt över den lilla, lilla människan och frågade hur gammal knatten var. Det är en tjej, min dotter, och hon är 6 år, svarar grabben. Gissa om jag blev imponerad. Själv kunde jag inte ens cykla då jag var 6.

Förra helgen var vi till Ullnabacken, en gammal soptipp, och träffade Pjotr och Monica. Det var Hillclimbing i backen. Alltså folk som körde gamla bilar uppför en brant kurvig grusväg på tid. Min absoluta favorit var en riktig sk råttsoffa... fast det fanns inte ens en soffa för råttorna att bo i. Det var en... A-ford, tror jag. Den hade stått övergiven utomhus i ett buskage i 50 år innan ägarens son grävde fram den och lyfta upp den. Sen rustade han den för 3000 kr, och det gick inte till lack och inredning He-e vad bilen såg ut. Det var meningen att jag skulle länka till en bild här, men jag är vid fel dator nu så det får bli en annan dag.

Det är rätt rörigt på jobbet just nu. SLs styrelse bestämde att dom inte ville ha Citypendeln att fortsätta driva tågtrafiken. Dom tog ett annat bolag, SJ och Tågkompaniet i symbios i ett nytt bolag som heter Stockholmståg. Ett halvår fick dom på sig att fixa till allt, och på söndag tar dom över. Men med samma gamla dåligt underhållna tåg på samma gamla dåligt underhållna spår med samma gamla... personal Sen har ju SLs mest mediakå-a styrelsemedlemmar Kettler och Jinghed... eller vad det var dom hette? Dom har gått ut i tidningarna och lovat att nu är det slut på alla problem som har med pendeln att göra. En kollega klippte ut förstasidan i den tidning där dom med STORA bokstäver lovade just det. Kollegan ramade in sidan i guldfärgad ram och satte upp den i vårat dagrum så ingen ska glömma vad dom lovat
Stockholmståg har förstås stora problem att hinna få fram allt som behövs, t ex nya uniformer och jobbtelefoner. Men det kan kanske bli bra till sist. Dom har i alla fall lovat att tvätta alla pendeltåg både utvändigt och invändigt i sommar. Dom har nog inte varit rena på rätt många år nu så det blir nog ett lyft för resenärerna att kunna se ut.

Nu blev det nog alldeles för långt. Jag som inte tyckte jag hade något nytt att skiva om.