Har inte riktigt hunnit sätta mig och skriva, och nu har ju Lenmar och Marie_J skrivit riktigt mycket om festen. Men lite till kan jag nog få på pränt.

Det började med en idiotstressig fredag. Jag jobbade till 12-13 någonting, och skyndade hem för att på en timme mata firrar och räkor, vattna blommor och kolla post. Sen ilade jag till Janne och förtsatte stressa där. Vattnade mer blommor, kollade lite om något hänt i Västtråden och fångade in WP-räkor till Lenmar och Tummen och packade lite.
Vi kom iväg lite efter 17 och tog en omväg över bolaget för lite ölinköp.

Bilresan ner till Tååker gick bra, men klockan blev väl efter 24 innan vi kom fram. Det blev en liten felkörning på slutet och Gisela gick ut och dansade på vägen så vi skulle se var det var vi skulle

Det var ju rätt mörkt när vi komnner så vi fick inget grepp om hur stort huset egentligen är. Vi käkade lite grillat mm och surrade lite. Det var Lenmar, Marie_J, Kaj, Gisela, deras grabb och Lenmars äldsta som var där.
Men snart kom tröttheten och alla lade sig.

Dagen därpå var det sol och fint. Janne och jag gick huse och tomtsyn. Jösses vad stort det är.
Jag busade runt med Lenmars tös som väntade på lilla Fröken Sjöjungfru. Under tiden vi väntade så hade vi kapplöpningar runt huset med vilda käpphästar, vi gungade och band maskroskransar.Så småningom började folk droppa in och det blev fika, tipsrunda mm.
Lekarna har Lenmar beskrivit väldigt bra. Men den där pennan i flaskan var det något skumt med. Det måste varit en vattenåder under flaskan jag skulle pricka.
Efter en massa kuliga lekar blev det mat inne. Det var sol men inte så himla hett precis. Så inne var en bra idé. Det var väldans gott grillat kött, bakad potatis, vattenmelonsalld och en massa röror till potatisen. Det var riktigt, riktigt gott.

Det var lite allsång till maten. Men vi hann inte med mer än ca fyra låtar.
Sen var det lite deltävlingar där "Snyggaste karl" gjorde störst succé. Det finns en snygg bild i Västtråden

Kjell höll två föredrag. Ett om den stora zoofackmässan i Tyskland han var på nyligen. Det var riktigt intressant att höra och se bilder från uppbyggnaden och från andras montrar... heter det verkligen så?
En sak jag tyckte var extra intressant var några bilder på två Crystal redräkor som var riktigt, riktigt dyra. Har för mig det var uppåt 2000 euro. Eller minns jag fel?
Dom var i alla fall väldigt mycket vita, med rött huvud och en röd romb mitt på ryggen... har jag för mig. Jättesnygga var dom i alla fall.

Det andra föredraget handlade om Kreta där Kjell och hans fru varit i våras. Jag blev riktigt, riktigt sugen på att åka dit med kameran och Janne och fota vyer mm. Men man ska nog dit under försommar/vår tror jag. Sen blir det för hett.
När vi morgonen efter käkade frukost hittade jag fyra burkar med hemgjord marmelad. Det var den berömda marmelad som Kjells fru tillverkar. Helskotta vad goda dom var. Speciellt kiwimarmeladen med tequila
Sen åkte ett gäng förbi Kaj och Gisela och kollade in hans odlingsrum med mest fantastiska discusar och lite malar mm. Dammen går inte av för hackor heller. En sån skulle vara bra trevlig att ha.

Efter det så fortsatte några till Familjen Sjöjungfru och käkade hembakta Hönökakor, mums.
Marias akvarier var väldans snygga. Jag blev lite kär i det lilla sexkantiga karet på köksbänken. Det skulle vara så lagom i storlek för lite småräkor, fast det Maria hade i var Endlersguppys och två amanoräkor. Dom var verkligen snygga. Kanske jag borde skaffa några amano också? Det fanns en rätt stor rot däri som passade helt perfekt.

Nu styrde vi, Janne och jag, färden norrut. Vi stannade och käkade i Jönköping. När vi åkte därifrån hade det precis inträffat en olycka med fyra inblandade bilar mellan Jönköping och Trollhättan... var det väl? Det blev milslånga köer och rätt lång väntan innan bärgningarna var klara. Sen var det en olycka längre upp också, nära Getå, men den kunde vi köra "runt" på mindre vägar.
Nu orkar jag inte skriva mer. Ska sova lite. Jag är ledig i morgon och får förhoppningsvis mina nya humleräkor, men skriver om dom senare.
Natti-natti!