Det regnade idag så jag har hållit mig inne och fotat och fixat med firrarna.
Dom 10 CR-räkorna som jag flyttade till 120-literskaret har gömt sig. Dom blev väl lite skraja när det är så stort för dom. Jag kan se några få bakom en rot med javaormbunkar på om jag kollar noga.

Jag fick för mig att jag måste fota något till tävlingen. Det ska ju in i helgen och jag tänkte att jag skulle inte ha en räka den här gången. Då kom jag på att jag har ju det "gamla" projektet kvar, att fota en Endlershane.
Nu är det så att dom går i en halvt genomskinlig plastback från Claes Ohlsson. Inte speciellt idealiskt att fota genom. Vad gör man då? Jo, man startar ett kar till Jag har haft ett litet, litet yngelkar oanvänt sen Corykullarna. Det är väl på 10 liter eller något sånt. I med blästersand, fram med en rot som lämpligt låg i blöt i en hink i badkaret. Runt roten fäste jag javamossa. Sen plockade jag upp en hög med liten vallisneria som jag planterade och lade ner några nävar blandad grov råda och lite boklöv. Ingen pump eller bubbel, ska prova lite hur det går utan, men däremot ett gäng posthornssnäckor.
Sen åkte det ner två hanar och en hona ur plastbacken och jag testade lite fotografering. Men det blev inte riktigt så bra som jag ville. Jag får se hur jag gör med projektet nu. Jag ska inte ha guppys där i alla fall. Men kanske några räkor Jag skulle kunna plocka ut en tokröd gravid körsbärshona som kunde få släppa ynglen i det lilla karet.

Jag måste åka till Akvarielagret snart. Dels måste jag kolla på vilka mindre BTN-bakgrunder det finns egentligen, sen behöver jag TMG igen, och lite nya lysrör. I 150-literskaret hade ett lysrör slocknat för ett tag sen. Jag satt i ett begagnat och nästan direkt började dom där fula svarta små algerna som sätter sig på bladkanter att dyka upp.