Inte sjutton fick jag några humleräkor inte. Dom hade försvunnit ur beställningen. Men nästa ons ska dom komma, hoppas jag.

Annars så har jag joxat lite med fiskar/räkor idag. Jag bestämde mig för att ha Crystal red-räkor i 120-literskaret i vardagsrummet. Fiskade upp 10 st och släppte ner... genast satte den blonda guppyhonan igång att jaga räkorna, fast dom var rätt stora. Jaha, det blev till att flytta guppyna till ett litet kar med lite ampullarior. Jag får se hur det går.

Sen satte jag mig och kikade lite på mina Borars maculatus. Jag vet att det var länge sen jag skrev om dom. Men dom mår kanonbra, har fått sällskap av några körsbärsräkor också. Deras lilla kar förändras av sig själv sakta men säkert. All javamossa har sakta försvunnit vartefter flytväxterna har tjockat till sig och minskat ljuset. Däremot har de små Cryptona vuxit till för att inte tala om javaormbunken och anubisarna. Nu rensade jag undan en del flytväxter för att kunna fota lite. Då såg jag att det var ju lek på gång. Det var väl tre hanar som var tomatröda med lysande punkter som kaxade för varandra och jagade honor. Jag fick inte till någon bild på lek, dom drar in bakom roten då.
Det blir inga nya yngel som klarar sig nu längre. Lite synd, kanske skulle jag plocka ut ett par och låta dom gå i ett kar med mossa en vecka.

I morgon är jag ledig, och Janne är i Malaga med jobbet. Antingen ska jag fota fisk/räkor/kar eller så går jag ut med kameran och letar efter gullvivor och liljekonvaljer. Det beror på vädret förstås.