Hannas senaste räkkar var klart nu och vi bestämde att vi skulle ses på Lagret på em idag så hon skulle få sina 11 White pearl som jag huserat. Dom var inte speciellt samarbetsvilliga. Jag tog Janne till hjälp att hålla koll på hur många hanar/honor jag lyckades fånga. Mot slutet, när jag rivit upp alla boklöv och flytväxter så var det bara en räka kvar att fånga in. Ta en hane sitter Janne vid datorbordet och hojtar åt mig Och hur lätt är det... men jag fick upp en hane till. Det blev tre honor med rom, tre utan och fem hanar.

På Lagret var det full rulle. Christer hade limmat ihop ett så jäkla läckert litet fotokar med pyttesmå BTN-moduler. Det var väl 30X30 och 10 cm djupt. Fast det var nylimmat i morse och stank ättika måste han testa hur det såg ut med vatten i Men sen hällde han ut vattnet igen efter en koll.
Diskkaret med Crystal redräkodlingen funkar utmärkt. Jösses vilka mängder med räkor i alla storlekar. Dessutom en massa roliga snäckor. Stora guldgula ampullarior, såna där randiga mindre (tiger/zebra?), taggiga snäckor och det jag tyckte var mest märkligt... helsvarta malajsiska grävsnäckor. Jag tror i alla fall att det var det, dom var väldig lika dom jag hade förutom färgen och Christer sa att det var såna.
Han tar 135 kr/st för vuxna Crystal och 230 för stor hona med rom, har jag för mig. Kan komma ihåg någon femma fel.
Det är inte så dumt egentligen. Dom är ju stora. Vanligen om man ser såna i butik är dom väl 10 mm någonting.
Jag blir otroligt sugen på ett större kar med räkor när jag ser det där kubiska räkkaret. Det är på ca 260-liter har jag för mig.
Jag fick ett långt malsnack med Tomas också. Det är så trevligt när det inte är så många kunder i butiken så man hinner snacka lite mer ingående med grabbarna. Han berättade om en tjej som fått lek på L046 Men det blev inga yngel nu första gången.
Sen började vi prata Corydoras, sterbai och gossei. Då visade det sig att dom fått in sk*tsnygga C.seussi (C.gossei longnose). Dom var stora och jättesnygga i form och färg. Väldigt randiga stjärtar mm och prickiga huvuden. Långa, långa spröt också.

Jag handlade lite smått, ett litet ryggsäcksfilter som jag ska ha i reserv... tror jag. Det blev lite sugkoppar och håvar också.

Appropå håvar... så såg jag 5-6 Crystal redyngel till sist i mitt Crystalkar igår. Dom är ruggigt svåra att få syn på i växtligheten.

Och jäklar vad tomt det blev i WP-räkornas kar Det ska ju vara 11 kvar, och jag ser några räkyngel då och då. Egentligen borde jag nog plocka isär filtret och kolla om det finns några räkor inne i det.

Inte har jag fått tillbaks kameran än heller. Nikon i Upplands Väsby har skickat den vidare. Jag hoppas jag får den på fredag, vi ska iväg och fota fågel i helgen är det tänkt.