Jävla sk*t att jag inte har kameran nu. Crystalhonan har verkligen visat upp "magen" idag och jag kan inte fota. Det ser ut som om det är rom fortfarande, men den är inte brun längre utan genomskinlig och man ser räkynglen genom romskalen. Det är väldigt mycket rom hon har. Den andra honan med rom, hon som är betydligt större, hon har inte alls många romkorn. Det ser väl ut som kanske 20 korn, medan tjockisen säkert har 40-50 korn. Hon är så proppfull undertill så hon är helt kantig, och magen släpar i marken då hon går.

Jag har pysslat rätt mycket i deras kar idag. Har gjort ett försiktigt vattenbyte och rensat lite bland javamossan. Planterade en liten Cryptocoryne och lade ner ett gäng boklöv. Tog upp rätt mycket Limnobium också, och flyttade dom till ett annat kar.

Jag har småstartat ett litet tomt kar också. Det kan inte vara på mer än 10 liter. Det blev svart sand och boklöv. Inget lyse eller pump... än. Men två posthornssnäckor.
Jag måste skaffa några små Fluvalpumpar igen. Fast kanske jag gör ett litet luft/filtermattefilter till det.
Egentligen skulle jag förstås börja göra såna där listiga små hörnfilter av fin filtermatta och ett litet pumphuvud innanför. Jag får fundera lite till.

Jag har fått en första "kund" som vill ha lite körsbärsräkor Ska bara få ihop någon dag som passar.