Det blir väldigt mycket räktjat nu. Jag är helt såld på dom små krabaterna.
Idag när jag matade så kunde jag dels räkna in fem (som vanligt) Crystal. Jag undrar om det verkligen finns en sjätte levande crystal kvar? Sen så lade sig den största Crystal precis vid framkanten på frontglaset och jag kunde mäta den med tumstock. Den är nästan 25 mm nu. Attan vad de växer fort, och lite ojämnt.
När jag hade haft ner lite mat så kunde jag se sju små Cherryräkyngel i samma kar. Var det så många jag släppte ner? I alla fall verkar ju inte brigittaena vara speciellt intresserade av räkbebisar.
Jag matade med nykläckt artemia som både brigittaena och räkorna åt av. Sen släppte jag ner lite grindalsmask och fick se något lustigt. Två lagom stora maskar hamnade på ett boklöv. En Crystal, den största, kommer fram och delar maskarna i mindre bitar med sina klor och äter upp bitarna en efter en. Jag trodde inte mina ögon. Visserligen misstänkte jag att de åt levande mask, men att faktiskt få se hur de gjorde var häftigt. Tyvärr hade jag kameran hos Janne så jag kunde inte ta några fotobevis. Men dom kommer nog att äta grindalsmask igen misstänker jag.

I karet med Cherryräkor så var det fart som vanligt. Jag såg i alla fall en eller två honor med rom och rätt många räkyngel i lite olika storlekar.

Det fyra stora Corydoras gossei jag flyttade mår kanonbra i karet med blästersand. Dom är väldigt aktiva igen och stimmar faktiskt en del med mina stora Corydoras imitator. Det är väldigt trevligt att se.

Annars är det väl inte så mycket just nu. I 153-literskaret håller de större ancistrusarna på att äta upp mina tre större svärdplantor. Det är lite synd, de är så himla fina nu... eller var fina menar jag.

Jannes ciklidhona är så duktig. Hon viker inte från ynglen sida och hanen håller vakt lite utanför hennes revirgräns. Ynglen är inte frisimmande än, och jag räknade till sådär 13 st. Då är det säkert 20

Jag funderar på att skicka in en bild till nästa tävling, april, som inte är något artporträtt utan mer... konst? Kan vara kul att se om den blir hissad eller dissad