Repetera: Jag ska inte göra vattenbyten och surfa Zpet samtidigt... speciellt inte fylla på vatten i småkar
Men det gick bra som tur var ändå.
Och börja inte jaga andmat i karet bredvid heller

Jo... nu funkar avloppet perfekt igen. Det var inte akvariegrus, som tur var. Det var en gigantisk hårboll som samlats i förgreningen toa/duschavlopp. Fyyy vad med hår. Jag har ju bott här i 9 år nu, men inte varit långhårig precis hela tiden. Det var i alla fall väldans tur att det inte var sättningar i marken som rörpularen som försökte rensa utan resultat förra gången trodde.

Jag håller på med vattenbyten överallt igen. Det behövs, jag har nog lite väl mycket fisk i de två lite större karen på 160 och 153 liter. Mycket malar och regnbågar har det blivit. Jag borde nog minska lite på regnbågarna. Glossolepisarna vill jag inte vara utan, dom är så häftiga. Praecoxen är tråkig med snygg, men splendidorna är både lite trista och inte så himla snygga, dessutom lite väl stora... och många. Ja, ja får se hur jag gör.

Nu är alla vattenbyten klara. Skönt. Men f-n det ser lite skumt ut med firrarna i ett av karen. Det är 130-literskaret i vardagsrummet med smycketetror och C.gossei. Malarna har inte sett tipp-topp ut på ett tag. Dom är slöa och äter inte. Jag är rätt rädd om dom här dyrgriparna, VF som dom är och rätt gamla också. Så jag flyttade alla till 160-literskaret med regnbågar, C.imitator och C.duplicareus. Det blev ju inte mindre med fisk där precis, men det får vara så tills vidare. Undrar om jag ska byta botten igen i det andra karet? Blästersand är ju väldigt lyckat. Jag ska fundera lite till.