Idag hade jag bestämt med folk att leverera fisk/foder hos Janne Wester. Det var Daniel60 som skulle ha mikronematoder och MCkvinnan som skulle ha några P.gertrudae. Passade på att kolla om Janne W ville ha några firrar också, och det ville han. Gertrudae och killis, kunde ta med praecox också, men hann inte håva några.
P.gertrudae är snabba och misstänksamma när jag kommer med håven. Kom på att jag skulle testa fiskfälla á la PET-flaska och det funkade utmärkt. På ca 15 min hade alla utom två gertrudae simmat in och dessutom en körsbärsräkhane. Plockade tillbaks några par gertrudae och lät resten åka iväg. Kanske det blir lite räkbebisar i karet nu när blåögonen (gertruare) inte är så många längre.
Medan blåögonen fångade sig själva jagade jag killis. Fast det var rätt lätt. Dom är så lugna och tama. Såg ett rätt litet yngel i killiburken. Kul att några klarar sig fast det är så fisktätt.

Hos Janne W träffade jag även MammaMia Jag måste verkligen kolla in hennes räkbebisar. Dom vuxna var ju mindre än mina när vi köpte dom från samma ställe. Hon har bebisar men jag har inte sett några än. Dj-a hungriga blåögon

Jag blev kvar i tre timmar i Jannes akvarieaffär. Det var så mycket att titta på. Det fanns ju yngel överallt i olika kar och han har fått dit väldigt många av sina privata killis nu. Otroligt vackra fiskar.
Han hade flera snygga ex av den elaka lilla rödtoppen, Dario dario och så ett gäng jättehäftiga ökengobis där en av hanarna var utfärgad i lekdräkt, hade grävt en lekgrop och lurade dit honor för lek. Attan vilken rygg och ryggfena han hade, riktigt mörkt blå med lite vitt. Kul firrar. Jag har spanat en del på påfågelgobina tidigare. Tycker dom är så läckra när de vuxit till sig lite och hanen fått pannpuckel.

Janne fotar bågfensrom för fulla muggar