Efter Göteborgshelgen blev Janne ännu mer biten av akvarieflugan. Vi har pratat om att flytta något litet kar till honom, men nu möblerade han om i stället och odlingshyllan jag fixat till men aldrig fått igång hamnade hos honom.
Jag hade ett 60-liters kar med värmare och Fluval +2 som stått oanvänt sen jag ropade in det på GoCs auktion i Jönköping förra året för 100 kr. Det ställde vi i hyllan med blästersand och lite rötter. Jag hade också svart självhäftande plast som Janne satte fast på baksidan.
Det ser riktigt trevligt ut och hyllan hamnade på ett väldigt bra ställe.
I helgen är jag ledig och då fixar vi resten. Har en annan Fluval +2 igång som jag ska flytta till Jannes kar, tar med lite gammalt vatten och växter. Försöker dessutom övertala honom att låta mig placera några posthornssnäckor i karet. Dom är enormt bra på att hålla karet i bra balans. Äter upp överbliven fiskmat och alger mm.
Sen blir det A-lagret. Jag ska kolla lite på deras BTN-bakgrunder också medan jag är där Egentligen skulle man kanske ta en stor bakgrund och spara. Det skulle ju vara fint med ett större kar till regnbågarna. Då kunde jag ha fler Glossolepis. Jag tycker så mycket om dom, det är riktigt tuffa fiskar. Inte elaka alltså utan bara häftiga med sina färgväxlingar. Nu sist så var stora hanen ljust blodröd och den något mindre mörkt violett.
Sen tror jag att jag ska ta några småkar och ställa i hyllan själv. Kanske en killitrio, några P.gertrudae eller bara räkor?
Vi måste fixa slang och kopplingar för lätta vattenbyten också. Jag har elrör och en sån där spiral som man böjer rör med. Då är det lätt att fixa en bra krök att hänga över karkanten. Hm... har jag skarvmuffar hemma? Får ta en tur till Claes Ohlsson annars.