Uj, vad dålig jag varit på att skriva. Jag vill ju inte bara mala på om foto, men apropå foto så finns det en artikel om fotoresan till Öja/Landsort som jag och Janne var på i nya numret av "Kamera och bild". Göran Segeholm som var med från tidningen och fotade samt skrev är riktigt skicklig på det han gör.
I helgen som precis varit så åkte vi ner till Vårgårda naturfotofestival. Det blev mycket lyckat. Vilka otroliga naturfotografer det finns i sverige.

Och så var det fisksidan: Mitt TMG tog slut förra veckan då jag gjorde vattenbyten, så idag åkte jag till Akvarielagret och handlade nytt. Det var Christer som stod bakom disken och han var på ett helt sprudlande humör, som alltid . Han visade ett undervattenhus, eller vad man ska kalla det, till sin kamera. Han ska iväg till... Brasilien, var det väl? och ska fota där. Nu hade han stoppat ner kameran i de större fisktankarna och fotat fiskar underifrån. Det var hans älskade fyrögonfiskar han fotat så. Han hade inte varit nere i tankarna själv .
Sen visade han ett nytt projekt till, på disken stod ett 8-kantigt kar som var väldigt välplanterat med vackra växter. Där gick dom mest perfekta röda små räkor jag sett, "Christal red" var det, men en extra röd form. Och dom hade fått ungar/larver redan. De minsta ungarna var ca 3 mm långa och klarröda. Han sålde inga ur det karet... än. Men skulle göra det när ungarna blev större om kanske 6 mån, eller nåt.
Jag köpte mitt TMG, och fick en riktigt bra rabatt .

Nu har jag gjort vattenbyten överallt och matat. Har kläckt lite artemia också åt de små Borarasarna och Pseudomugilarna. Det var ett tag sen de fick det.
Jäklar vad räkmixen jag gjorde sist blev bra. Jag bröt av de långa, hårda spröten på framsidan och undersidan av huvudet innan jag mixade ihop dom.

Förre gången jag gjorde vattenbyte såg jag att Corydoras duplicareusarna lekt. Det fanns rätt mycket rom längst in i ett av hörnen i karet dom går i. Men jag lät den sitta. Har så många duplisar redan.
Förresten såg jag några Corydoras serratus på Lagret. Det har länge varit en dröm-Cory för mig. Men dom blir rätt stora och jag har inte plats för en sort till.

Jag har försökt fota guppys idag med varierande resultat. Men inte tankat in i datorn än.