Det ser väldigt bra ut i fd. "svarta karet" som fick 3 mm råda och lertorvmix i botten. Nu är det så lugnt och harmonisk igen efter jag plockade ut alla guppys. Något väldigt lustigt är att Corydoras duplicareusarna har fått mycket mer svärta på ryggbandet. Jag trodde det var tvärtom, att en svart botten skulle få dom att bli mörkare. Nu blev dom inte så mörka men då trodde jag att det hade med anlagen att göra. Det var visst inte så, dom har kolsvarta ryggar nu. Jag ska vänta några veckor så jag säkert vet att det inte blir en nitritspik i karet. Sen flyttar jag dit 5-6 ungfiskar av duplicareus som går i ett yngelkar fortfarande.
Några av Cryptocorynerna har dock smält ner några blad, medan svärdplantorna ser väldigt fina ut.

Jag var inne i stan idag och försökte fota Ostindiefararen Götheborg. Det var fullständigt kaos överallt så det gick inget bra. Däremot hittade jag ett annat häftigt skepp på Skeppsholmen som jag visserligen läst några få rader om för några år sen, men glömt bort. Det är en brigg som kallas "Stockholmsbriggen" och som blivit byggd efter gamla ritningar och ska döpas och sjösättas nästa helg, den 27e augusti.

I morgon ska jag hälsa på hos MammaMia och kika på hennes fiskar och andra smådjur. Det ska bli väldigt kul. Så jag borde nog gå och lägga mig strax. Men jag ska bara... tanka över bilderna från Sthlms kajer idag.

Jag såg att min lilla prickiga blåögonhane blev tvåa i fototävlingen. Den här gången stämde inte mina rankningar överens med resultaten alls. Det är lite lustigt för dom två tidigare som jag röstat i har mina poäng varit rätt lika slutresultatet. Det kan väl bero på att det är nya som röstar eller att bilderna var rätt olika varandra och då sprider sig poängen mer.
Jag har i alla fall redan skickat in tre motiv till nästa tävling så jag behöver inte grunna på det just nu.