Nu har jag varit i Göteborg i helgen . Det var otroligt trevligt. Åkte ner med Peter/Pjotr och Monica på fredag morgon. Då hade jag åkt till Västerås på torsdag em först.

Vi lunchade hos Lenmar när vi kom till Göteborg mitt på dagen, och det var hela Lenmar, liksom , både Len-ny och Mar-ia, och ungar, fiskar och keliga katten Selma.
Det var väldans många stora och fina akvarier där... överallt. Såg ut som hos mig, fast bra mycket större kar. Det måste vara rena drömmen för Selma att ligga och spana på. Otroligt fina slöjisar Maria har. Dom var ju vackra, livliga och kunde simma ordentligt. Jag föll mest för en kopparfärgad och en helt vit. Det fanns mycket annat snyggt också, fina violetta paletter, snygga Corys, kolglödstetror och en hög med ciklider som jag tyvärr är rätt dålig på
Vi fick en smarrig pastasallad och en drömlik kladdkaka som jag bara måste få receptet på.

Sen fortsatte vi till hotellet och checkade in. Efter det åkte vi med Paddan ett varv och strosade runt lite.
Framåt kvällen sammanstrålade vi med halva Lenmar /Maria, Maria_J och Daniel på pub på Avenyn. Sen satt vi och tjötade hela kvällen och halva natten.

Dagen därpå var vikt för en tur på Universeum guidad av Maria/Morellen. Det var enormt läckert. Aquaria, släng dig i väggen
Jag klappade en rocka och kände på skinnet på en djupfryst liten stackart haj som låg i en frys.

Efter Universeum delade vi på oss och Peter och Monica åkte på egna utfärder medan jag och Morellen gick till Trädgårdsföreningen och Palmhuset och spanade in ALLA växter.
En lunchsushi passade bra efter det, tillsammans med Morellens sambo, Lasse som anslöt, men efter det var dom tvungna att åka.
Jag letade reda på Peter och Monica och vi kollade på lite av Göteborgsvarvet, halvmara, och på jänkarkaravanen på Avenyn.

Söndag gick vi på Maritiman och kröp i U-båtar och jagare mm. Spännande som sjutton.
Hemfärden gick via Stenungsund och Marie_J och Daniel, där vi mellanlandade för akvariesyn, hundslickning, kattkelning och fika.
Maries 1000-literskar är ENORMT. Det fanns en snygg Malawigrupp där, men lite blyga för nykommlingar var dom. Det är lustigt det där. Det finns folk som tycker att fiskar är dumma och inte ser något. Jag vet att dom känner igen folk och gärna håller sig undan om det kommer in nya som vill titta på dom.
Marie hade ju ett killipar också. Det visste jag inte alls, sen hade hon lite posthornssnäckor. Det fanns kar där överallt också. Jag blir lite, lite sugen på något lite större när jag ser hur man kan inreda osv. Växterna blir så mycket finare när de kan växa till sig, som t ex tigerlotusar, och jättevallisneria.
Jag som är så dålig på ciklider föll för två olika som jag inte alls vet vad det var. En rätt stor hane som var lite mörk med blått huvud och ljus ryggfensömskant. Hans hona var lite diskret randig. Sen hade Maries ena dotter en massa ciklider i ett stort kar. Där fanns några vita, större hanar som var riktigt tjusiga.
Det fanns en riktigt kelig svart katt där också. Hon brukade visst lura hundarna. Stryka sig och så och när dom kom nära så slog hon till dom Katter är så listiga.

Efter några timmar fortsatte vi vår resa hemåt medan vi lyssnade på en väldigt underlig höjdhoppsfinal i radion.
Det är verkligen trevligt att träffa människor man har Zoopet/Zoonenkontakt med .

Jag kom inte hem till mina egna gullefiskar förrän i eftermiddags. Det såg bra ut, hungriga men pigga. En ung ampullaria hade begått självmord genom att klättra ut plastbacken där han/hon bodde
Något måste jag hitta på där för att förhindra dödsfallen.