Usch, idag är det verkligen blandade känslor. Jag satte igång att göra sandbyte i "svarta karet", som inte är svart längre. Den här gången var jag jättelistig och räknade alla fiskar och bockade av dom en efter en. Men det jättetråkiga var att det saknas två zebraotosar, och några C.duplicareus. Om jag ändå bytt sand tidigare, då hade nog zebrorna levt. Jag har sett att en såg lite sliten ut liksom, men jag har inte sett att den försvann. Det har varit så pass mörkt och med mycket växter så det inte går att hålla koll på alla individer.
N.marginatus verkade det finnas några fler av däremot.
Det blev väldigt fint med rådan i karet och alla Cryptos och svärdplantor. Jag gör en test nu, lade ett lager vattenväxtjord i botten och ganska tjockt med rådan över. Sen planterade jag alla växter innan jag fyllde på med vatten överhuvudtaget. Det blev väldigt bra, tror jag. I alla fall bra mycket lättare att plantera.
Vildguppyna ska inte gå i det karet något mer. Jag har delat upp dom lite, ska dela mer i morgon
Sen gjorde jag vattenbyte på alla andra kar också.

Mitt i alltihopa går jag in i datarummet och kolla in i "blästerkaret" med de stora regnbågarna. Då har en av de stora Melanotaenia splendida simmat in bakom filtret, fastnat och dött J-a sk-t, jag såg ju bägge hanarna simma omkring inte alls lång innan. En Cory gjorde samma sak tidigare och då drog jag ut filtret så det skulle bli bra med simutrymme bakom. Men den här regnbågshanen hade blivit så stor, 11 cm, så han fastnade ändå. Åh, så tråkigt. Jag släppte ner två unga hanar från ungfiskarna av deras yngel jag fick i våras/försomras? (tiden går för fort).

I morgon åker jag till Västerås, och på fredag till Göteborg. Det ska bli kul.

Natti-natti!