Jag ringde Leasing och kollade om dom hade den luftpumpen jag ville ha inne, och ifall dom skulle vilja testa att sälja några ampullarior Tommy, som svarade, tyckte det lät kul med snäckor och visst hade dom pumpen inne. Jag fiskade upp sju snyggingar och åkte till stan med dom. Att jag ville dit berodde på att det var där dom skulle ha svarta Corys. Och det har dom. Dessutom kom Robban in dit efter ett tag. Det var han som tipsade om Coryna. Jag kollade länge, länge på dom utan att kunna bestämma vad jag skulle göra. Det verkade vara den svarta varianten av aeneus men dom var inte tipp-topp. Alla 5-6 stycken hade nernaggade ryggfenor och några av dom hade knappt några spröt. Dessutom kliade sig en hela tiden. Jag har inget liknande karantänskar och vågar inte stoppa ner något som ser lite risigt ut i något kar med friska Corys, så jag hoppade över dom. Sen föll jag i trans över fyra underbara C.imitator VF som "bara" kostade 185 kr/st, eller något liknande. Dom var frächa och stora. Ja, ja jag har redan fem såna och skulle jag få yngel så blir det ett större stim. Jag chansar lite på yngel och hoppade över dom också.
Tommy tyckte absolut att jag skulle komma dit med Melanotaeniaungfiskarna. Dom som har sitt ursprung från Leasing men namnet är inte riktigt säkert. Det är en splendida men vilken? Kan vara splendida splendida eller splendida Australis. Jag ska ringa och kolla med Tony innan jag åker dit med dom i alla fall. Men dom har en hel del större regnbågar och dessutom P.furcatus. Dom stora hamnar i deras leasingkar rätt ofta.
Det var Tommy som ställt upp leasingkaret på mitt jobb visade det sig, och vi har gemensamma bekanta. Minns inte riktigt hur det var... någonting med hans syrras killes brorsa vad tillsammans med en syrra till en kursare till mig... eller var det hans tjejs bror som var med syrran till kursaren... hm... det var väldigt rörigt i alla fall. Summan av kardemumman var att vi varit på samma fest i Farsta förra sommaren . Sthlm är inte så stort som man tror .
Jag handlade pump och lite foder och sprang sen på Edis som fått sommarvick på Leasing. Kul, det hade jag ingen aning om. Sist var han tillfälligt på Lagret.

Efter det så åkte jag till Lagret och haffade Christer. Handlade TMG, ett lysrörskit till och lite finare filtermatta till kommande filterbyggen i småkaren. Christer försökte fresta mig med ett nytt flytande gödningsmedel från Seachem, men jag vågade inte riktigt byta ut TMG som funkar så bra. Det skulle finnas kol i det nya medlet.
När jag gick från Lagret gjorde jag något så dumt och typiskt mig. Det kröp runt ett stort gäng underbart vackra mörka snäckor med randiga skal och lite olika färger på kropparna. Gissa vad jag gör innan jag egentligen hinner tänka efter? Jo, plockar ner 12 st i påsen och tar med hem. Nu kryper dom runt i en plastback med lock och jag provar lite olika saker som dom kan äta på. Är jag riktigt klok eller inte? Nej, svara inte... jag vill egentligen inte veta