Som jag har längtat, nu är den här... min semester Jag hade i juni förra året, var lite dum i huvudet och sökte samtidigt som ett strul som inte blev något Då "slarvade" jag liksom bort semestern för jag var så arg hela sommaren. Men nu är det semester på riktigt, när jag vill ha den som allra helst.

Jag har precis matat fiskar och snäckor. Det är bara squashen som ligger och tinar upp i en mugg med vatten fortfarande. Snäckorna är som galna i förvälld squash.
Det är väldigt lustigt hur ojämnt ampullariorna växer i olika kar. Jag kan inte komma på någon gemensam nämnare för dom kar där snäckorna växer fortast.

Jag undrar om jag inte ska flytta över de sista M.praecoxynglen till stora karet snart. Dom är så stora så ingen kan äta upp dom längre och dom kommer att växa mycket bättre i det karet. Det verkar i stora drag som om hanynglen växer fortare och det var dom jag flyttade först. De som är kvar i lilla yngelkaret är nästan bara honor.

Dom nio P.signiferyngeln (blåögonen som inte är prickiga) lever allesammans och hetsar runt i sitt yngelkar för jämnan.

P.gertrudaeynglen (de prickiga blåögonen) som jag flyttade till de vuxna ser oförskämt pigga och krya ut.
Jag borde väl höra med Janne om han vill ha in lite killis och blåögon. Det var ett tag sen jag vär där och kollade. Det har inte hänt något nytt på hans site men han ska få in ett stort antal kar till och dessutom flytta dit sina egna firrar.

Nej nu ska jag sluta svamla här i kväll när jag ändå inte har något vettigt att skriva om.

Mot kylen med språng för att kolla om det går att skrapa ihop en nattmacka eller två och en kall Guinness för att fira semestern