Jag jobbade natt och sov några timmar hemma sen så efter det är jag så där lagom mosig så jag orkar bara pyssla med lagom onyttiga sysslor. T ex att sortera gula dubbelsvärdguppyhannar Det har börjat bli ohållbart med alla dessa guppys överallt som håller på som vildkaniner... hm, tama kaniner håller väl också på?
Nåväl, jag satte mig och håvade upp de fåtal guppyhonor som simmade i 160-liters karet med stora regnbågar. Sen håvade jag upp de flesta gula hanar ur 160-liters karet med Corydoras sterbai mm. Det ser genast bättre ut. Några gula hanar hamnade hos de "nyaste" blåögonen, P.signifer. Dom verkar få den sortens blåögon att lugna ner sig lite och inte vara så skraja.
Nu borde jag ju dela upp Trinidadguppyna också. Men det har jag inte någon given plats för just nu. Det är så stökigt i karen med guppyna som flänger runt överallt.

Nu har det dykt upp ett dvärgrasborayngel till som är mittemellan de minsta 3 mm och den lilla som börjat stimma med försäldrarna som är drygt 10 mm.

Annars har jag suttit och försökt komma på hur man manipulerar bilder riktigt ordentligt så det blir roliga bilder.
Lyckades klura ut hur man byter bakgrund. Det blev rätt kul, tog en bild på ett öga (mitt) och klippte ut och satte fast på en bild av en dramatisk grå himmel. Sen joxade jag med lite annat och det blev rätt kul.
Testade att klippa ut en fisk och byta bakgrund också. Det blev också rätt ok, men inget jag kommer att syssla med till "vardags", t ex fototävlingen. Nej, det tycker jag är fusk. Jag kan klona bort smutsprickar, beskära, skärpa lite och ändra lite på ljus mm, men nog vill jag att mina fiskar ska visas med orginalbakgrunden.
Men jag tycker det är väldigt, väldigt roligt att hålla på och trixa. Jag ska fota lite märkliga bakgrunder som jag kan använda. Tänker mig t ex en stor rugge med hässleklockor (tror jag dom heter) och ett gäng fiskar bland blommorna
Få se vad jag hittar på i morgon