Idag har jag träffat PatrikMalmo Han är i Sthlm några dagar och vi bestämde att vi skulle sätta och någonstans i stan och ta ett par öl och snacka fisk. Det blev väldigt lyckat, tycker jag. Han kan ju otroligt mycket om fisk, fiskodling, växter, både akvarie- och krukväxter, alger, gödning mm. Han är väldigt lättpratad och vi snackade precis hela tiden. Bland mycket, mycket annat så funderade vi lite på det där jag lagt märke till att posthornssnäckor verkar få bort cyano från åtminstone små yngelkar med stor akvarieväxtmassa. Patrik hade en del väldigt intressanta teorier och skulle kanske ordna en cyanoodling för att göra expriment på. Han har posthornssnäckor också, och dom kommer från samma ställe som mina från början, Alf och Anita. I alla fall fick jag för mig att Jannes postisar kommer därifrån? Jag måste kanske kolla upp det?
Det är otroligt roligt att träffa akvarieintresserade människor man bara haft mejlkontakt med. Nästa gång ska jag lura med honom till V-tuna och kika på alla mina småkar med firrar och cryptocoryner

Annars så är det rätt lugnt på akvariefronten. Jag tror fiskarna lider lite av värmen. Jag har tagit bort lite täckglas där jag har fiskar som håller sig i vattnet och inte hoppar. Sen har jag släckt ett lysrör i dubbelramperna.

Igår kväll, efter jag matat, så sniglade väldigt många små ampullariabebisar upp på frontrutan upp till vattenytan och tankade luft. Jag roade mig med att räkna dom jag såg som satt på rad... på tredubbla rader. Jag fick det till över 200 i lite olika storlekar Det fanns säkert rätt många inne bland växterna och utefter botten. Kanske borde jag ordna en stor plastback åt dom? Eller snarare... jag måste ordna något annat år dom snart. Dom är för många i det karet.

Nu jobbar jag bara två eftermiddagar, sen åker jag till Västerås och hälsar på hos Peter/Pjotr och Monica. Det ska bli väldigt kul, det var ett tag sen nu.
Sen så måste jag planera in en Hallstaviksresa också. Jag har ju inte varit där sen förra sommaren Jag är väldigt nyfiken på hur Charlie och My vuxit till sig

Om jag skulle ta lite, lite glass kanske och sätta mig och läsa lite deckare?