Det har hänt en mindre katastrof hos mina favvoblåögon. Den mest dominanta hanen, han som vinner de flesta "spänna-fenor"-bataljerna, jagar tjejerna flest varv runt lekmoppen och har mest orangegula bröstfenor hade fått en matbit i halsen som satt fast. Jag såg det igår kväll. Gissade att det var en bit räkmix som han snott från ancistrusarna. Jag tänkte att den är nog borta till idag. Men när jag kollade i morse så hade han den kvar, och jag hann bara inte göra något åt det. Jag trodde fortfarande att den skulle försvinna själv.
När jag kom hem i kväll var biten kvar och hanen var rätt dämpad. Jag håvade lätt upp honom och placerade honom i en liten plastburk medan jag fixade bra belysning och plockade fram en tunn vass nål och en liten pincett.
Sen tog jag upp honom med blöta händer. Det är hemskt att behöva göra det. Jag vet hur lätt det är att dom får skador i slemskiktet men det var inte så mycket att fundera på den här gången.
Efter lite pillrande och petande fick jag ut matbiten. Jag släppte ner grabben i karet, men han mår inte så bra. Jag är helt säker på att jag inte skadade honom med nålen i munnen. Men när jag liksom drog ut biten kan han ju ha blivit skadad av det. Inte för att den verkade sitta fast egentligen. Ja, ja det är bara att hålla tummarna. Jag får se hur det verkar i morgon.
Apropå blåögonen så kaxar lillkillen, första yngelhanen, med de äldra hanarna nu. Han är snygg och nästan lika stor som dom nu. Men... den jättelånga fenstrålen på främre ryggfenan har försvunnit. Avbiten kanske???

I morgon är jag ledig. Ska träffa min dataguru och svinga några bägare med pilsner är det tänkt.
Men innan hinner jag nog trixa med akvariehyllan. Jag har handlat såna där clips som man sätter fast elsladdar med. Jag tänkte inte använda buntband i glada färger den här gången. Inte så många i alla fall

Jag kanske ska träffa en Zoonare/Zoopetare från södra Sverige nästa vecka Han skulle upp till Sthlm i något ärende och ville snacka fisk om det passar med mina jobbtider. Jag hoppas det funkar med dom alternativ jag hade. Hi! hi! Vad kul....

Jag fick ett mess från Kjell att jag skulle välja ett pris för majtävlingsvinsten. Jag hade ingen aning om att man vann något på månadsfinalerna. Trodde att det var årsfinalen som var grejen liksom. Jag funderade och funderade och bestämde mig för BTN Guide om Malar. Jag gillar böcker, och gillar att läsa böcker i sängen. Svårt att släpa dit datorn, den är inte bärbar precis.

Just nu sitter jag och knager i mig "Finn Crisp" med olivtapenade och en Guinness... fast den är slut nu Men det finns fler i kylen

Skål och god natt! (första biran efter valborg )