Åkte till Lagret idag och handlade två lysrörskit av Christer. Det var väldigt lite kunder i butiken så det blev mycket snack. Christer pratade bl a om en kommande resa till Brasilien i vinter. Tre veckor på båt uppför en flod. Jag fick kolla på några olika länkar med bilder och text från tidigare resor. Det ska finnas plats för 20 personer och ska kosta ca 20 000 kr. Hm... Fast om jag hade så mycket pengar över skulle jag nog köpa en annan kamera till.

På väg hem så slank jag in på en friluftsbutik vid Odenplan och köpte ett mossgrönt liggunderlag till akvarierna. Killen som jag handlade av skrattade när jag berättade vad jag skulle ha det till.
Jag fick förresten bra tips av Christer om akvarieplacering i hyllan.

Hemma så satte jag igång med hyllan och monterade den. Dj-a skit, den har torkat till inne och blivit lite skev Jag ställde upp den mot en vägg och packade hyllplanen helt fulla med tunga uppslagsverk. Fast före det så monterade jag belysningen... och kom på att jag måste ha såna där clips som man använder när man spikar fast elkabel.
Men det ser rätt trevligt ut. Orken tog tyvärr slut och jag flyttade inte runt dom tunga byråerna.
Istället råkade jag titta ut genom altandörren och fick se att gräset hade ju blivit långt igen. Det var bara att släpa ut handjagaren och klippa det. Passade på att skrubba fågelbadet och fylla på med nytt vatten.
Det håller till en rödstjärtsfamilj i området. Jag ser dom väldigt ofta och hör dom jämnt.
Skatungarna har jag inte sett i år. Kanske dom kommer... hoppas det. Däremot har kråkorna två stora ungar som dom vallar runt nere på marken.

Sen gjorde jag vattenbyten överallt utom hos blåögonynglen. Måste labba deras vatten och tog det färdigluftade och saltade vattnet till killina den här gången. Men det står en ny hink på gång nu till i morgon, eller något liknande

Regnbågsyngel måste vara något av det mest glupska man kan ha i akvarier. P.signiferynglen, alla nio , äter grindalsmask med mycket god aptit nu. Dom suger i sig maskar som är nästan lika långa som dom själva. Det är helt otroligt att se.
Janne Wester har en större modell av grindalsmask som förökar sig väldigt fort. Dom klättrar också mycket mer på burksidorna än den vanliga något mindre. Det som klättrar är små grindalsbebisar mest. Så om jag tar dom med en liten pensel kan jag mata småynglen väldigt bra med mindre grindalare.
Jag satte om två flugburkar också, och så har jag börjat plocka undan lite av måleri och snickarprylarna.

Jag har sett flera riktigt små Borarasyngel i det lilla igenväxta karet dom går i. Sååå söööta Jag borde väl rensa lite så jag ser fiskarna lite och kan räkna dom. Men då kommer garanterat de allra minsta att ätas upp.

Men jag förstår inte varför jag är så trött hela tiden? Jag har inte semester förrän i augusti och då ska jag soooova!!!!!!!