Igår när jag matade killina, hade bytt vatten lite tidigare, så såg jag ett par killihanar som såg så konstiga ut. Dom hade liksom jättestora huvuden... och så betedde dom sig underligt. Dom rörde sig väldigt stelt, liksom. Jag satt och kollade en stund tills en av dom vände bredsidan till. Jösses!!! Det var dom utfällda gällocken jag sett... och ALLA fenor var helt utspärrade och dessutom hade dom blivit mörkare och mer intensiva i färgen. Det var bara att hala fram kameran och fota lite. Bilderna blev sådär, dom visade inte riktigt hur otroligt vackra killihanarnas färger och fenform var. En av dom är lite naggad i stjärten såg jag. Det börjar bli hög tid att dela upp dom lite så dom växer till sig ordentligt. I alla fall de minsta behöver få lite mera mat.

Jag har inte sett mer än två yngel i B.maculatakaret nu. Inte såå konstigt med den djungeln. Det ska verkligen bli spännande att se om någon liten hane dyker upp.

Dom nio Pseudomugil signiferynglen äter och växer. Dom tar nu ca 30 nykläckta artemia var per mattillfälle.

För första gången har jag tagit bort romkluster som lagts av ampullariorna. Det finns väldigt mycket småampullarior i karet nu. Bättre att dom får utrymme att växa. För det gör dom... växer. Och dom växer fort.

I morgon ska jag till Lagret och till Jannes affär. Jag ska väl inte ha något, tror jag. Men kolla lite på lysrörslösningar kan jag göra.
Jag funderar nu på hur jag ska göra med bländskyddet. Janne har gummiduk som han satt fast under hyllplanen. Men jag har inte sett hur det ser ut. Är det snyggt?

Jag börjar hoppas mer och mer på att jag lyckades sortera Jannes grindalsmask från mikronematoder när jag sorterade för andra gången. Första byttans mask blev inte ren från mikro. Men den andra där jag tog 20 "tvättade" grindalare igen verkar inte "infekterad". Jag håller tummarna.
Jag ringde och snackade med Janne ett tag idag och han berättade att nästan all seramis, som han säljer som odlingssubstrat, är slut. Det fanns väl kvar till två byttor till. Han hade en vän nere i Tyskland som borde kunna skicka upp någon/några säckar.
Det är kul med grindalarna. Han har två olika sorter. Den vanliga, som jag sorterade. Och en mycket mer storvuxen och snabbväxande. När man lyfter glasskivan står en del av maskarna kvar nere i substratet med huvudena vajande som små kobror Dom förökar sig enormt snabbt. Då och då skördar jag två fulla skivor om dagen. Dom sätter i sig rätt mycket vällingpulver också. Antagligen kommer dom att förorena substratet fortare än vanlig grindal också.

Jag är sugen på glass... tur att affären är stängd