Det här är helt sanslöst. Jag kommer hem från jobbet och tittar in i karen som står närmast dörren. Killina ser bra ut, dvärgrasbororna ser... små ut. Va fan... hur kan den vara så liten??? Vänta, där är en stor fin hona... men den lilla är ju inte ens hälften av honan. Yngel??? Var kommer den ifrån? Och där... där är ju två till...
Jag har alltså hittat tre ungfiskar av Boraras maculata. Dom ser väldigt fina ut, inte lika röda som de vuxna men med vackra svarta prickar och rött på ryggfenorna. Av prickarna att döma är det nog tyvärr tre honor. Jag har ju haft nio honor och en hane i karet. Hanen är sååå snygg när han färgar ut i lekdräkten. Men med den kompakta djungeln i karet så finns det säkert fler yngel där i.
Det kan vara så att det hjälpt ynglen att överleva när jag släppte ner posthornssnäckor och började mata snäckorna med SERA micron. Maculatorna får bara levandefoder och jag tänker att det inte blir så mycket matrester åt snäckorna.

Jag blev så otroligt förvånad när jag såg mitt namn längst upp i resultatlistan på Maj månads fototävling. Jag satt bara och stirrade och kände att jag fått hjärtklappning. Förstod inte vad det stod där. Det var på jobbet och jag lyckades snika åt mig den enda datorn ett kort tag.
I mina allra mest positiva stunder hoppades jag innerligt att den kanske, kanske möjligen kunde bli sådär 3a eller 4a. Men för det mesta var jag rätt förvånad att den kom med i urtagningen överhuvudtaget. Det är ju inget fiskporträtt som visar hur en Pseudomugil gertrudae ser ut precis. Dessutom är det en hona. Dom är jättefina, men hanarna med sina enormt vackra prickiga fenor är så underbara. Tyvärr är dom ännu mer svårfotade för dom spänner bara ut fenorna när dom möter en jämnbördig hane. Då gör dom det en kort stund, medan dom antingen simmar i kapp eller cirkulerar runt varandra.
Men "värst" av alla är dom "nya" blåögonen, Pseudomugil signifer. Dom är ännu livligare, rätt tuffa. Där åker fenorna upp bara några få sekunder i en blinkning. Jag skulle så gärna vilja få till en skarp bild på en signiferhane.
Jag har skickat in två bilder till nästa tävling. Men dom är inte lika skarpa, tyvärr. Så det vete sjutton hur det går, tror inte dom kommer med. Men jag ska skicka in en till. Frågan är bara vad ska jag skicka in.

Dom prickiga blåögonynglen äter mindre grindalsamask med stor förtjusning nu. Dom får nykläckt artemia också, det finns en hel del mindre yngel där.
Signiferynglen äter ordentligt med artmia nu. Alla nio lever än och har vuxit till sig en hel del.

I morgon är jag ledig, då skulle det bli svalare och regna. Det är rätt ok. Jag ska fnula lite mer med fiskhyllan. Funderar på att lacka vitt på undersidorna för att ev reflektera lite mer av ljuset.
Jag ska också försöka laga lådorna på en byrå. Det är såna där metallskenor som lådorna löper i, dom har lossnat delvis. Björn/Rödlöga tipsade om hur jag ska göra för att komma åt att skruva fast dom på plats igen.

Natti-natti!