Jobbade natt och sov till 13, sen har jag bara mosat runt inne och i vanlig ordning letat efter akvarieprylar som jag använt bara 10 min innan. Lilla håven är en klassiker nu och idag försvann faktiskt en hel pall ett tag Men den hade bara åkt in under köksbordet av någon underlig anledning.

Mina nya blåögon har börjat vänja sig lite med kameran nu efter ett jättebra tips av "Motorship" på Zoonen. Han tyckte att jag skulle rigga upp kameran framför karet en längre tid så firrarna vänjer sig. Och efter att ha stått där på stativet i några dagar så blir inte firrarna lika rädda längre när jag försöker fota dom. Men snabba är dom ändå. Jag har fått till några bilder som skulle ha varit helt kanonsnygga, om dom varit lite skarpare. Bägge hanarna med fenorna på helspänn, och dom har färgat ut en hel del nu. Ser tyvärr ut som små AIK:are, mycket gult och svart.

Sen har jag äntligen rivit isär det stora kassa Eheimfiltret (vilka sopor!!!). Jag tog ur det mesta av makaroner och det där andra... zeolit? och fyllde på med biobollar som jag fått av Peter och klippta småkuber av grov filtermatta som jag fixat själv. Det blev lite bättre drag nu, men fortfarande inte så mycket som det ska vara. Skräpmärke nu för tiden, enligt mig. Lever på gamla prestationer.
Jag tänkte rensa det gamla Eheimfiltret i "svarta" karet, men till sist så struntade jag i det och satte mig och lekte med Photoshop istället
Jag har fotat småsnäckor idag. Funderar på om det är posthornssnäckor eller dom där vanliga "kanelbullesnäckorna". En del bilder blev riktigt skarpa och jag började fixa lite med bilderna, beskära osv. Plötsligt slinter jag på tangenterna när jag ska skärpa bilden håller på med. Då hittar jag en massa jättetrevliga... men vad heter det nu då??? texturer??? I alla fall kan man få bilden att se ut att vara gjord av mosaik, chromad, bakom en våt glasskiva, målad på olika sätt osv. En av de jag tyckte var fina just i kväll var att få bilden att se ut som om den var ett neonkonstverk. Jäklar vad läckert det blev!!! Men det törs jag inte lägga ut här på Zpet.

I morgon är jag ledig hela dagen. Verkligen skönt. Undrar vad jag ska hitta på då? Säkert något som har med akvarierna att göra i alla fall.

Hi! hi! Blev visst mer än några rader i alla fall