Nya försök att skriva om träffen i tisdags. Första försöket försvann när jag var nästan klar och halkade med fingrarna på tangentbordet Det vete sjutton vad jag kom åt, men borta var allt

Så här var det: Vi skulle träffas vid Slussens T-bana vid 18-tiden. Jag träffade Triana först nere i T-banehallen och vi satt och pratade där en stund. Vi har träffats i Jannes akvarieaffär tidigare.
Vid 18-tiden gick vi ut på gatan och där stod ju alla Det var Rödlöga/Björn, hans sambo Jeanette, Mogwai/Katharina, Tangoman/Micke och MC-kvinnan/Maria. Det finns några Maria/Marie som håller på med akvaristik
Vi stod och pratade en stund innan vi gick runt ett hörn och hittade ett hak som vi slank in på. För mig blev det en pilsner och en macka, skulle ju jobba dagen därpå rätt tidigt.
Vi snackade på om hur vi börjat med akvarier, hur många kar vi hade och vilka firrar. När Micke berättade om sitt så skrattade jag så jag höll på att trilla ut soffan Han hade alltid varit mer intresserad av öppna växtkar men inte riktigt fått det att funka förrän rätt nyligen. Den här gången hade han läst på mer ingående om gödning och beställt sånt där pulver från ... Granholmen? Det ihop med TMG gjorde livet lättare för växterna i alla fall. Då bestämde han att han skulle slå på stort och köpte en säck gödning på 60 kg... jo, det är sant, 60 kg Jag tror jag har ungefär 60 kr grus i mina kar... sammanlagt ... eller kanske lite mer.
Micke hade funderat på att ta med en liten testpåse åt oss var, men sen kommit på att det kanske skulle varit lite dumt. Föreställ er ett gäng människor utanför Slussens T-bana som får varsin liten påse med ett vitt pulver. Dom här människorna klämmer på påsarna, kanske luktar på innehållet och frågar om doseringen. När dom sen frågar vad dom ska betala för påsarna får dom kanske svaret att första gången är det gratis, det är en provapåpåse. Om vi sen skulle gilla innehållet kan vi få köpa mer men då betala vad det kostar Jag misstänker att kvällen inte hade blivit så trevlig och att jag nog inte hade jobbat dagen efter om Micke tagit med små påsar med vitt pulver åt oss och någon civilare sett/hört oss

Kvällen gick fort och när vi bröt upp så erbjöd Björn mig att få lift till V-tuna med dom i bilen. Det var ju trevligt att få skjuts och givetvis väckte jag alla firrar som precis lagt sig så att dom skulle visa upp sig. Det var väl de stora regnbågarna som var mest till sin fördel, och så killifamiljen förstås. Jag demonstrerade de flesta levandefoder jag har också, utom grindalsmaskarna som jag glömde

Det var en väldigt trevlig kväll och jag hoppas den upprepas. Jag kommer inte att kunna gå på nästa "träff" som antagligen blir hos Katharina/Mogwai i Å-berga, för jag jobbar natt då. Men jag tror nog att det blir fler träffar. Jag skulle vilja att det blev en på Aquaria Vattenmuseum, som Triana gjorde reklam för under kvällen. Jag har varit där rätt många gånger och det är trevligt där.

Jag har varit lite stressad några dagar nu och inte hunnit med så mycket.
Jag har i alla fall kvar alla tre små blåögonyngel, dom växer på. Moinan lever i den nya 5-litersburken och jag flyttar några då och då till en 15-liters back.
Det har ännu inte kläckts några fler blåögonromkorn. Det ser ut som yngel i 5-6 korn i byttorna på diskbänken. Men jag är inte säker på att de lever inne i romkornen. Dom borde kläckts för länge sen.
Nu ska jag testa en ny variant efter att ha blivit inspirerad av ett inlägg från Tummen/Thomas i min gästbok på Zoonen som handlade om corysrom. Jag lägger blåögonrom i ett flytande yngelkar i 60-litern som de vuxna blåögonen går i. Kanske det blivit syrebrist i diskbänksbyttorna?

Jag har fått tre överlevande yngel från Trinidadguppyna som jag handlade hos Janne. Dom kanske varit fler från början, men dom här tre är så pass stora att smycketetrorna nog inte äter dom längre. Jag har fotat dom vuxna guppyna ikväll och fick några hyfsade bilder. Dom ska in i guppymappen så småningom, men inte just nu.
Sen undrar jag om inte två att de dubbelsvärdstjärtade guppyhanarna dött, eller nåt Jag kan bara se tre honor och två hanar. Det är väldigt mycket växter i det karet... också. Men guppyhanar brukar inte hålla sig borta från guppyflickor några längre stunder

Pseudomugil signifer som jag köpte sist av Janne och som går i 37.5-literskaret i sovrummet ser fina ut. Dom är inte så speciella med fenorna... än. Jag hoppas dom växer till sig. Jag har matat med infångat dammfoder och det gillar dom. Det får killina och de prickiga blåögonen också.

Nu är klockan ca 01 och jag ska upp kl 9. Dags att sova.
Natti-natti