Och jag som hade loggat ut och skulle lägga mig. Det hade ju inte hänt något speciellt, mer än att jag kan bara se tre små blåögon som smaskar vinägermikro. Skulle bara ta en sista bekymrad blick ner i plastbyttan med blåögonrom som ser ut att mögla alltihop. Lyser med ficklampan och kollar på möglet... vad är detta? En svart fläck, liksom. Då rullar fläcken runt. Det är ju ett yngel inne i ett romkorn, och så ser jag en till likadan, som rullar runt då jag lyser med ficklampa ner i plastburken kl 03.30 på... natten???... morgonen???... (det är faktiskt HEEELT normalt att göra det, det har Pjotr sagt )

Det var i alla fall trevligt att se. Det är 153 romkorn nu, sen den 20e mars, från tre par. Otroligt !!! Synd att det mesta är obefruktat. Kan jag hindra dom att leka en period så hanarna får "hämta andan" lite? Skulle det hjälpa? Dom ska väl inte vara så lätta vad jag fattar det som.

Ja, ja... nu ska jag sova. I morgon är jag ledig. Vad ska jag hitta på då? Nya brallor, sälja ancistrusar, beställa artemia, avbeställa artemia, skaffa någon bra moinaburk och kanske spana lite på några andra små blåögon. Får väl se hur långt jag kommer, kanske inte längre än till brevlådan. Latmasken kanske slår till igen ;-)
För övrigt lever moinan i en av burkarna. Det finns massor av moinabebisar där, så snart kollapsar allt igen. Dj-a krångelmoina!!! FUNGERA!!!

Natti-natti!