Jag har varit så a duktig idag Dagen började inte så lyckat, klev inte ur sängen förrän kl 12. Men sen har det varit full rulle. Jag har gjort räkmix, gjort vattenbyten överallt (tom hos moinan) vattnat alla blommor inne (och det är väldigt många) samt gjort en arkeologisk utgrävning på mitt köksbord. Jag förstår inte var alla dessa pappershögar kommer ifrån? Har dom börjat leka och föröka sig precis som firrarna kanske Dom verkar absolut ha lekperiod från första januari till sista december Är det något odlarmärke på dom, tro? Under alla högar dyker det upp en vacker bordsskiva som inte sett dagsljus på oändliga tider.
Sen har jag även tvättat några maskiner, men orkade inte hänga ut något. In med det i tumlaren bara

Räkmixen var lite... märklig. Jag trodde att allt var framme och förberett, men inte f-n då. Vitfisken var otroligt djupfrys när jag kom på att jag behövde lite. Men den här gången höll jag inte på och karvade med en vanlig kökskniv, nej jag tog fram en liten såg. Jag diskade den noga först ifall det skulle vara några olämpliga kådarester eller något annat skumt på tänderna. Sen gick det ju lätt som en plätt att såga fisk, tog och sågade upp resten också till kommande räkmixprojekt.
När jag var klar med allt så gjorde jag lite grön pesto åt mig själv. Det gick snabbt och lätt men när det låg en liten grön klutt på skärbrädan fick jag en så konstig känsla. Jag trodde förstås att det var pesto, skärbrädan var ju ren och jag tänkte ta upp den med fingret och smaka om det hade blivit bra. Men precis när jag skulle det kom jag på att färgen på räkmix och pesto är identiska så jag tog disktrasan istället

Jag har räknat blåögonyngeln då och då hela dagen, och matat dom. Jag kan se fyra stycken.

När jag efter vattenbyten matade firrarna så kastade sig de vuxna blåögonen över räkmixen som jag släppte ner åt ancistrusungfiskarna. Jag tänkte att kanske jag ska testa bara på skoj om killina vill ha. Dom har bara fått levandefoder hos mig. Ynglen har inte sett död mat överhuvudtaget medan de vuxna paret nog fått frusen artemia hos Janne.
Jag smular räkmix och släpper ner lite och tror inte mina ögon Alla killina kastar sig över räkmixen som om dom svultit hur länge som helst. Det trodde jag inte dom skulle göra.

Nu är det verkligen läggdags. Börjar kl 11 i morgon, och samma tid dagen efter... vad det nu är för veckodag. Sen har jag en ledig dag igen

Natti-natti