Hm... jag kan se mina prickiga blåögon (dom nya små regnbågarna) leka nere i rötterna på javaormbunkarna. Det hänger två rätt långa lekmoppar precis ovanför. Trådarna går ända ner till ormbunkarnas nederdel. Ska jag göra något speciellt? Kanske hälla ner en MASSA flytormbunkar så att ev nykläckta yngel får skydd? Jag kollade mopparna igår men då var dom tomma och när jag tittar på romkornen i yngelburken ser jag två, ett är mögligt och ett mjölkfärgat. Ingen av dom är nog befruktad. De andra två kan jag inte se, jag har en massa boklöv på botten i den lilla burken.
Jag kollade upp den sidan om just Pseudomugil gertrudae som jag har och läste igenom allt den här gången. Dom borde kunna gilla mitt vatten i alla fall, kanske. Temp 24-27 och pH neutralt mot något hårt. Det är ju precis det jag har i kranen och tempen ligger på 24. Skulle jag kanske höja den något ändå?
Den lilla vita prick jag såg på den mest spänniga hanen är borta och hans reva genom analfenan som jag såg igår har redan gått ihop. Fantastiskt läkförmåga fiskar har.
Jag ska flytta blåögonen när jag är säker på att det nystartade 37-liters karet är ok och då kan jag låta mopparna hänga kvar och spana efter ev yngel. Men det kommer nog att dröja någon månad till. Jag vill inte skynda på det här så dom far illa.

Nehej, dags att åka till jobbet igen för en rond med tysktågen. Kanske blir det sista gången jag kör dom soporna. Jag håller i alla fall tummarna. Den 1 april byter jag till en grupp utan tysktåg och jag planerar inte att jobba extra med såna ;-)