Hurra!!! Jag har hittat DOM!!! Precis dom jag önskade som mest till mitt lilla 37.5 liters som jag startade igår. Japp! Det är Pseudomugil gertrudae, den prickiga regnbågen, eller vad man ska översätta till Dom ska givetvis inte ner i det karet just nu. Det ska komma igång riktigt ordentligt först med Endlersguppyna. Miniregnbågarna får gå i lånekaret med dom kvarvarande ancistrusungfiskarna. Åh, vad jag hoppas att dom ska må bra hos mig.
Det var som så att jag skulle till Jannes affär och handla riktigt levande vita mygglarver. Men jag slutade jobbet kl 13.30 och han öppnar inte förrän 15. Så då åker jag till A-lagret och kollar lite. Egentligen skulle jag bara ha lite rådagrus i grövre kornstorlek för att strö ut över rådasanden i 37-litern. Men när jag nu ändå var där och såg att dom fått in en massa fisk precis som dom hade och höll på att koppa in, så var det ju lika bra att kolla lite noga. Och där var dom Jag höll på att få glädjefnatt där jag stod uppe på en pall och balanserade. Det är liiite för högt upp för mig att se in i den översta raden med kar
När Gabbi plockat ut sex firrar åt mig och gick iväg fick jag nästa chock. Dom hade jättefina Pseudomugil furcatus också, och strax efter kom nästa chock. I två påsar som flöt för inkoppning fanns en otroligt vacker liten dvärgrasbora, Boraras merah. Dom var superfina, hade otroligt vackra färger redan. Oj, vad jag blev sugen på dom också. Men jag vill inte blanda med mina Boraras maculata. Tio såna i ca 20 liter räcker bra.

Snart är det malträff i Jönköping Den ser jag fram emot

Jaha... är det dags att sova igen? Ska upp kl 2.15 Kanske några underbara koltrastar sjunger för mig uppe vid Odenplan som förra gången jag var där så tidigt.