Varför fungerar det inte??? Jag blir irriterad!!!
Idag var jag i alla fall och hämtade en ny startkultur på moina av Janne. Han hade plockat ner sex posthornssnäckor också som jag skulle lägga ner till moinan. Men jag lade bara ner två och resten koppade jag in hos gossei/duplicareusarna. Är jag inte riktigt klok? Nu planterar jag in snäckor i karen ;-)
Jag fick ju två posthornssnäckor tidigare som jag skulle ha i mina yngelburkar. En av dom dog rätt snabbt och den andra hittade jag död idag.
Dessutom skrämde en av mina nya ampullariasnäckor mig. Jag fick fem halvstora med mig från Västerås. En flöt direkt och dog/var dör. Nu så såg en till dålig ut, tyckte jag. Den låg på sida med ansiktet utanför, liksom. Jag tog upp den och petade lite på den och luktade om den verkade halvrutten. Nej, den luktade inte illa men verkade inte reagera på att jag petade på spröten. Jag lade ner den igen, den går i ett litet, litet yngelkar med regnbågsyngel. Sen matade jag ynglen med lite räkmix. Då kröp snäckan fram minsann och skulle smaka.

Sen tror jag att jag klumpat mig igen. Fast jag vet att man ska vara försiktig har jag troligen fått in mikromask i åtminstone en av lådorna med grindalsmask. Jag blir sååå TRÖTT!!!

Vinägermikron däremot förökar sig ordentligt.

Idag var det väldigt lugnt på jobbet. Mina tåg fungerade felfritt och Banverkets spår, växlar och signaler skötte sig perfekt så då satt jag och funderade på vad jag skulle kunna ha i 37-literskaret när jag hittar en bra plats för det. Jag kom på två olika fiskar som jag skulle vilja ha. Jag måste väl bestämma mig för en av dom. Antingen indiangobi eller också någon Pseudomugil. Jag får se när det är dags.

Idag såg jag SJs nymålade x2000. Den är helt gråmålad och det var ingen större skillnad mot dom lortiga vita som brukar rulla genom Sthlm. Däremot har jag börjat tänka om när det gäller dubbeldäckarna x40. Visserligen är dom lika fult gråa, men egentligen ser dom rätt fräcka ut. Speciellt när det bara är två delar. Bälgen i kortkopplet gör att den ser ut som något från framtiden, tycker i alla fall jag :-D