Tänk om moinan kunde funka lika bra som alla mina firrar. Det är ett så otroligt trevligt foder åt småfirrar som t ex killis, boraras och tetror. Det är många olika storlekar på det så det passar olika stora fiskmunnar. Dessutom lever den rätt länge i karet om man har lite fisk och mycket växter.
Just precis nu ser det ganska ok ut i bägge moinaburkarna. Det funkade inte i 10-liters plastkaret som jag tänkte ha som huvudodling. Antagligen matade jag för mycket. Men i 3-liters glasburken har det gått sådär. Ibland finns det riktigt mycket moina i olika storlekar så jag vågar ta lite av den och mata killina. Sen plötsligt dör det moina och minskar mycket i burken. Jag tror att jag matat för mycket och väntar till ca varannan dag.
Nu har jag en till 3-liters glasburk igång. I bägge finns en del moina som simmar omkring, fast mest i den första. Det samlas en hel del "äckel" i botten på burkarna. Jag vet inte om jag ska försöka slamsuga lite för att få upp "äcklet", har försökt men då följer det med massor av moinabebisar och dom är jag ju rädd om. Så det blir att jag pytsar ner dom igen, med "äcklet".
Idag kom jag ihåg att jag fick tips av Herr Odlare i Ramnäs att mata med lite spirulina. Törs jag det? Han verkade ju så otroligt seriös. Jag kan prova i den ena burken, fast kanske väntar jag lite för att ev få en mer stabil moinakoloni.

Trist att Zoonen ligger nere. Det är där jag "häckar" mest. Jag provade innan jag åkte till jobbet, provade på rasten och provade nu. Ingen kontakt. Men Pjotr hade varit inne och skrivit, sa han. Det kanske funkar i morgon då.
Jag ska jobba natt i morgon. Sen ut och spela bowling med hälften av kursarna på måndagkvällen. Blir nog käk osv efteråt ;-) Tisdag är ledig.