Det är något skumt på gång i det lilla karet som dom största regnbågsynglen går i. Dom ynglen är inte speciellt stora än, men dom äter artemia och mikromask med god aptit. Det som är konstigt är det största ynglet i den burken. Den är misstänkt lik ett killiyngel i storlek, kroppsform, beteende och färgteckning. Om det nu är en liten killi... hur sjutton har det gått till??? Dom enda som tittat på mina killis är Pjotr och hans fru Monica (min dataguru räknas inte för han är inte intresserad av levande fisk). Om det inte är Pjotr eller Monica som flyttat yngel för att förvirra mig så måste jag ju ha gjort det själv på något sätt. Så det måste ju vara jag då, eller... ;-)
För övrigt såg jag det 10e killiynglet i föräldrarnas kar, lite mindre än de nio tidigare jag räknat in, men frisimmande och pigg.

Jag har funderat lite mer på något litet kar till att ha någon fin killi i så jag ringde Janne och kollade om han kunde ta in småkar i lagom storlek. Jag var väldigt svävande om hur litet det skulle vara... sådär 20 liter och 35 cm brett, tyckte jag.
Efter att Janne förhört mig om var jag tänkt ha småkar och jag svarar "lagerhylla" som är 81 cm bred, så föreslår han tre kar på 26 cm på bredden, 30 cm djup och 25 cm hög och med killisäkra täckglas (dom hoppar). Då kan dom stå bredvid varandra och ett 60 cm lysrör funkar till alla tre.
Så jag kommer väl att ha tre nya små kar att ha killis i om ett tag ;-)