Hittade 19 romkorn från praecoxarna i moppen igår och 17 korn idag. Just nu ser jag att dom tramsar runt i moppen, men dom ska inte leka på kvällen. Knäppfiskar.
Jag tror dom ska få gå kvar ett tag till i lekkaret. Funderar på att låta nästa omgång rom sitta kvar i moppen och flytta de vuxna fiskarna i stället. Men jag liter inte ett dugg på ancistrusungfískarna i det karet. Jag får ordna en fiskjakt igen och fånga upp dom. Det finns några kvar i de större karen och dom sabbar mina svärdplantor. Tacka vet jag zebraotosar.

Jag kollade också igenom lekmoppen hos M.splendidorna och Glossolepisarna. Den var full med rom. Det såg ut som pärldraperier, väldigt vackert. Jag försökte fota lite men det ser konstigt ut. Man ser inte att rommen sitter på garn. Det ser mer ut som rått kött, tycker jag.

Och så måste jag kolla igenom killinas mopp också. Där fanns väl ett 20-tal korn. Sen röjde jag lite i det karet, tog bort lite flytväxter. Efter det började dom leka som tossiga.
Det har kläckts ca fyra killiyngel i byttan på diskbänken men inget i regnbågsbyttan än.

Dom första regnbågsynglen som är ca 10 dagar nu börjar se ut som små fiskar nu. Jag tycker dom växer rätt fort för att vara så pyttiga från början. Nu är den allra största ca 10 mm i totallängd.
Jag matar med ett flytande foder från JBL, pulvriserat torrfoder av två olka sorter och lite vinägermikro.

Usch, jag har problem med moinaodlingen nu. Det såg så otroligt bra ut i 3-litersburken, jag bytte 20% vatten varje dag och matade med jästvatten. Vattnet klarnade på ett halvt dygn. Men nu har det minskat drastiskt igen. En hel del har legat döda på botten i burken och då försöker jag suga upp dom.
Odlingen i 10-liters byttan funkar inte alls och den nya 3-litern ser inte så bra ut heller. F-n, jag tycker det verkar vara så väldigt bra foder storleksmässigt. Ja, ja, jag får väl skaffa en ny startkultur från Janne och börja om igen.

Blev lite osams med personalare på jobbet idag. Jag söker aldrig ledigt för något. Nu har jag lämnat in en ansökan att få en fredag om en månad och hon har mage att flinande säga att jag är för sent ute. Sånt ska lämnas in minst två månader i förväg. Dj-a d-mhu-e!!!