Urk!!! Vilken natt Nu var det minsann alla signalfel, växelfel och fordonsfel jag trodde skulle dyka upp dagen innan. Jag kommer inte ens ihåg hur många signaler jag fick tillstånd att smyga förbi mot stopp med tåget, och hur många växlar jag fick kontrollera att de låg rätt.

Innan jobbet åkte jag till Leasing och köpte en Glossolepis incisus. Skulle ha en hona och kom givetvis hem med en hane till. Vilken fart det blev och vilka färger dom visade upp . Men det är inget problem, jag köper en hona åt grabbarna. Men då ska jag nog be att få håva själv.
Dom här rödisarna är det meningen att Ulla ska ta sen. Hon har väl fyra olika sorter, men bara en röd hona kvar. Så det blir nog bra.

Igår så flyttade jag Melanotaenia praecoxarna till eget kar och i dag hittade jag sju romkorn högt upp i moppen. Dessutom satt en ancistrus uppe i moppen och gnagde febrilt . Jag måste göra mig av med resten av det här svänggänget.

När jag vaknade idag, efter nattjobbet, så ringde jag och kollade med Janne om han hade fått med sig en glasbit till mina senaste grindalsmaskodling, och det hade han. Dessutom åtta bitar till ifall det skulle komma in flera och handla startkulturer. Jag kan verkligen rekommendera grindalsmask till akvarister som har tetror, corys och större yngel. Även labyrintfiskar måste gilla det, och mina Boraras maculata är helt galna när jag släpper ner lite. Snacka om födsloraseri á la haj. För övrigt bantar maculatorna. Dom har blivit lite väl runda av grindalsmasken.
Det odlingssubstrat som Janne säljer är helt suveränt, och så äter dom vällingspulver.

När jag kom dit visade Janne att han fått yngel på indian/påfågelgobina. En hane som vaktade som sjutton i en hörna med ett gäng precis nykläckta yngel. Dom har lekt helt öppet i karet. Annars har jag hört att dom leker i elrör eller små keramikkrukor.

Jag handlade en stor portion levande vita mygg också. Sen frågade jag ut honom ingående om hur/varför man kör med torv/fosfatsyra (det var väl inte fosfor?) Det låter så pass intressant så jag ska köpa torv och en flaska 10% syra och testa själv. Och så någon trevlig killi förstås
Frågade också om hur det egentligen går till när man kläcker killirom i en öppen liten, låg vid bunke. Jag har nu tre nykläckta killis i min plastbytta på diskbänken. Jodå, dom kan gå kvar, jag ska ha i javamossa och en snäcka , jag som utrotar snäckor så fort jag kan. Men jag kan begripa att det är skillnad på snäckor och snäckor. Hm... tiggde till mig två posthornssnäckor då rå Jag kan ju inte påstå att jag frivilligt släppt ner snäckor i mina kar. Fast nu minns jag att jag gjort det en gång. Jag anser fortfarande att jag blev grovt lurad när jag övertalades att släppa ner Malaysiska grävsnäckor, eller vad dom kallas. Det behövdes tre stora pakistanbotior för att få död på dom

I morgon är jag ledig. Det ska bli väldigt skönt. Jag gjorde vattenbyten överallt i går, så jag kan pyssla med firrarna så mycket jag vill i lugn och ro. Ska bara ha tag i en Glossolepis incisushona så grabbarna får något att kaxa inför

Nu ska det bli så otroligt skönt att sova utan några väckarklockor. Jag lägger av telefonluren och stänger av nallen. Sen kan INGENTING väcka mig

Natti-natti!